Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Hurja ennustus: näin mobiililaitteiden käyttö tulee muuttumaan neljän vuoden aikana

Vuosi 2020 on monessa suhteessa kerännyt ennustuksia jopa enemmän kuin 2000-luvun taite. Aiheina ovat olleet muun muassa esineiden internet (IoT), 3D-tulostus, 5G-verkot ja mobiililaitteiden käytön lisääntyminen. Tuorein PwC:n ennustus lukeutuu viimeiseen kategoriaan ja arvioi sitä, miten verkkoon kytkettyjen mobiililaitteiden määrä tulee muuttumaan vuosikymmenen loppuun mennessä.

Ennustuksen mukaan vuonna 2020 jo yli puolet, tarkalleen ottaen 52 prosenttia, maailman väestöstä käyttää mobiililaitteita netissä. Ennustuksen mukaan maailman väkiluku tulee kasvamaan 7,4 miljardiin ihmiseen, joista 3,84 miljardia käyttää joko verkkoon kytkettyä älypuhelinta tai tablettia. Suurin osa, 82 prosenttia, verkossa liikkuvasta datasta tulee koostumaanvideoista, joita käytetään yhä enemmän tapahtumien live-seurantaan tai esimerkiksi opetustarkoituksessa. Nousevana trendinä ovat myös 360 asteen virtuaalitodellisuusvideot.

Kuten PhoneArena omassa artikkelissaan huomauttaa, ei PwC:n ennustus ole suinkaan ainoa vuoteen 2020 keskittyvä analyysi. Aikaisemmin esimerkiksi Cisco on ennustanut vuoden 2020 nousevan esille vuotena, jolloin mobiililaitteet ovat ihmisten keskuudessa yleisimpiä kuin sähkö. Ruotsalainen Ericsson on taas runsas vuosi sitten arvioinut, että vuonna 2020 noin 70 prosenttia maailman väestöstä tulee omistamaan älypuhelimen. Tältäosin Ericssonin ennustus ylittää siis PwC:nkin arvion.

Käyttäjäkunnan lisäksi myös itse mobiililaitteiden odotetaan kehittyvän vuosikymmenen loppuun mennessä. Kuvassa näkyvä Vivon läpinäkyvä puhelin tosin kuuluu yhtiön taannoisseen aprillipilaan.