Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Yllätys Apple-ohjelmistossa: iOS 11:n ohjauskeskuksen Wi-Fi- ja Bluetooth-valinnat eivät poista yhteyksiä täysin toiminnasta

Apple uudisti uudessa iOS 11 -käyttöjärjestelmäversiossaan niin ohjauskeskuksen ulkoasun kuin sen tarjoamia toimintojakin.

Myös ohjauskeskuksen sisältämien Wi-Fi- ja Bluetooth-valintojen toiminta on nyt muuttunut, selviää Applen ohjesivuilta.

iOS 11:stä alkaen Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteyksien pikavalinnat eivät täysin poista yhteyksiä täysin käytöstä.

Jatkossa Wi-Fin ja Bluetoothin pois kytkeminen ohjauskeskuksesta katkaisee ainoastaan näiden yhteydet muihin laitteisiin, lukuun ottamatta Applen omia Apple Watchia ja Apple Penciliä. Lisäksi Applen näitä yhteyksiä vaativat toiminnot, kuten AirDrop, AirPlay, Continuity, sijaintipalvelut ja oma yhteyspiste, toimivat.

Wi-Fin osalta pois kytkeminen ohjauskeskuksesta estää automaattisen liittymisen Wi-Fi-verkkoihin, kunnes Wi-Fi otetaan uudelleen täysin käyttöön, käyttäjä siirtyy uuteen paikkaan tai kello tulee 5.00 paikallista aikaa.

iOS 11:ssä ainoa tapa poistaa Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteydet kokonaan käytöstä on niiden pois kytkeminen Asetukset-valikon kautta.

Apple lisäsi iOS 11:ssä uutena valintana ohjauskeskukseen myös erillisen mahdollisuuden kytkeä päälle tai pois mobiilidata.