Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huipputason suorituskyvyn Black Shark 3 -sarjan pelipuhelimet saataville Euroopassa – Snapdragon 865 -puhelin alkaen 599 eurolla

Xiaomi-taustainen pelipuhelinvalmistaja Black Shark on aloittanut nyt myös kansainvälisesti alun perin maaliskuun alussa Kiinassa julkistettujen Black Shark 3 -sarjan älypuhelinten myynnin.

Black Shark 3 on jo tilattavissa yhtiön omasta verkkokaupasta ja Black Shark 3 Pro on tulossa pian.

Black Shark 3:n hinnat ovat 599 euroa (8+128 Gt) ja 729 euroa (12+256 Gt) ja värivaihtoehtoja on kaksi, musta Midnight Black sekä harmaa Knight Grey. Black Shark 3 Prosta on vain yksi versio 12+256 gigatavun muisteilla hinnaltaan 899 euroa ja väriltään Blasting Black.

Black Shark 3:n toimitusajaksi kerrotaan 10-12 päivää arkipäivää.

Kaksikko jakaa useimmat tekniset ominaisuudet mutta Black Shark 3 Pro on kooltaan suurempi, ja siinä on myös suurempi akku sekä lisäpainikkeet pelaamiseen. Molemmat uutuudet jatkavat Black Sharkille tyypillistä massasta erottuvaa muotoilulinjaa.

Black Shark 3 -puhelimet sisältävät Qualcommin Snapdragon 865 -järjestelmäpiirin ja sen rinnalla Snapdragon X55 -5G-modeemipiirin. Kevään muiden huippupuhelinuutuuksien tavoin myös Black Shark 3 -mallit ovat siis varustettu aina 5G-verkkoyhteydellä.

Snapdragon 865:llä varustetuiksi puhelimiksi uutuuskaksikko on hinnoiteltu erittäin edullisesti.

Black Shark 3.
Black Shark 3.

Luonnollisesti suorituskykyyn on puhelimissa kiinnitetty huomiota muutenkin, muun muassa neljännen sukupolven tehostetulla monikerroksisella nestejäähdytyksellä. RAM-käyttömuisti on myös viimeisintä nopeampaa LPDDR5-tyyppiä ja tallennusmuisti myös nopeaa UFS 3.0 -tyyppiä.

Pelaamista silmällä pitäen huippuluokan suorituskyvyn lisäksi tarjolla on lisäominaisuuksia ohjaamiseen. Molemmissa puhelimissa on neljä kovemman painalluksen paineen tunnistavaa aluetta näytöissä, mikä mahdollistaa tuetuissa peleissä lisätoimintoja. Lisäksi Black Shark 3 Prossa on kaksi Master Buttons -olkapainiketta.

Black Shark 3 Pron olkapainikkeet.
Black Shark 3 Pron olkapainikkeet.

Black Shark 3:ssa on 6,67 tuuman OLED-näyttö Full HD+ -tarkkuudella. Black Shark 3 Prossa sen OLED-näytön koko on peräti 7,1 tuumaa 19,5:9-kuvasuhteella ja 3120×1440 pikselillä. Näyttöjen virkistystaajuus on 90 hertsiä, eli Black Shark ei uutuuksissaan korota näytön päivitysnopeutta vielä 120 tai 144 hertsiin mitä nähdään kilpailijoilta tänä keväänä. Näyttöjen kosketustunnistuksen nopeutta on kuitenkin nostettu 270 hertsin taajuudelle, ja Black Sharkin mukaan vasteaika painalluksesta on ennätyspieni 24 millisekuntia.

Akun kapasiteetti on Black Shark 3:ssa 4 720 milliampeerituntia ja Prossa 5 000 milliampeerituntia. Puhelimet tukevat myös jopa 65 watin tehoista akun pikalatausta lisätyn oman takapinnasta löytyvän magneettisella kiinnityksellä varustetun latausliitännän kautta. Akku latautuu tyhjästä 50 prosentin varaukseen vain 12 minuutissa tai täyteen asti 38 minuutissa.

Black Shark 3 -puhelimissa on kolme takakameraa: 64 megapikselin pääkamera, 13 megapikselin 120 asteen ultralaajakulmakamera ja 5 megapikselin syvyyskamera. Etukameran tarkkuus on 20 megapikseliä.

Muita ominaisuuksia puhelimissa ovat muun muassa eteenpäin suunnatut stereokaiuttimet, Wi-Fi 6 -tuki ja USB-C- ja 3,5 mm -liitännät.

Käyttöjärjestelmäversiona on Android Black Sharkin JoyUI-käyttöliittymällä.

Black Shark myy puhelimille myös laajaa lisävarustevalikoimaa, sisältäen muun muassa suojakuoria, puhelinta viilentävän tuulettimen sekä GamePad-peliohjaimen.

JoyUI ja Black Shark 3 Pro.
JoyUI ja Black Shark 3 Pro.