Uusi verkkokauppa Teknavi.com

LG:n uusi huippupuhelin – modulaarinen vai ei?

LG:n tiistaina 6. syyskuuta julkistettava uusi V20-huippupuhelin eroaa LG:n kevään G5-huippupuhelimesta eikä tulekaan olemaan ainakaan vastaavalla tavalla modulaarinen.

V20:n modulaarisuudesta on kuultu monenlaisia väitteitä jo aiemminkin.

Aiemmin myös V20:n huhuttiin olevan modulaarinen eli esimerkiksi sen pohjaosa olisi irroitettavissa ja vaihdettavissa erilaisia lisäominaisuuksia tuovaan vaihtoehtoon kuten G5:ssä. Näin ei kuitenkaan ole, kertoo CNET Korea.

Kuten usein modulaaristen puhelinten osalta, myös G5 on jäänyt tältä osin pettymykseksi. Lopulta todella mielenkiintoisia vaihdettavia osia ei olekaan tarjolla, ja monimutkaisempi rakenne johtaa myös helpommin ongelmiin toiminnassa. Myös valmistuksessa LG:llä on ollut ongelmia G5:n kanssa: sen saannot ovat jääneet vähäisiksi, eli vaikean valmistusprosessin myötä sekundaa on syntynyt tavanomaista enemmän, mikä luonnollisesti vaikuttaa puhelimen kannattavuuteen LG:lle.

V20:ssakin kuitenkin akkuun, SIM-korttipaikkaan sekä muistikorttipaikkaan pääsee käsiksi hieman poikkeavalla ratkaisulla: puhelimen takakansi on avattavissa puolittain, kun sen vapauttaa ensin painikkeesta laitteen sivulta. Vaikka V20:npohja ei olisi irroitettava, vielä täysin selvää ei ole, voisiko LG tuoda aiemmin puhutut lisäakku- ja muistinlaajennusosat jotenkin osaksi V20:tä pienemmässä mittakaavassatällä uudella ratkaisullaan.

V20:stä on kuultu jo muutamia tietoja tipoittain. Se on ensimmäinen uudella Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmäversiolla julkistettava puhelin, sisältää 32-bittisen nelinkertaisen DA-muuntimen ja laajemmin V20:n audio-ominaisuudet on suunniteltu yhdessä Bang & Olufsenin kanssa.

Lisäksi V20:ssa on säilymässä yksi aiemman V10:n erikoisuuksista: näytön yläpuolelta löytyvä pieni pitkulainen kakkosnäyttö