Huippuominaisuudet, edullinen hinta: Tässä tämän hetken kiinnostavimmat Kiina-puhelimet

Kiinalaisten puhelinten suosio nousee Suomessa kohisten. Siitä tuorein esimerkki on OnePlus 3, joka on aiheuttanut ostoryntäyksen viime viikkojen aikana.

OnePlus 3 ei kuitenkaan ole ainoa kiinnostava kiinalainen älypuhelin tällä hetkellä. Selvitimme, mihin puhelimiin kannattaa sijoittaa, jos markkinoiden kalleimmat huippupuhelimet tuntuvat liian kalliilta. Kiinalaisten älypuhelinten etuna on usein nimenomaan edullinen hinta verrattuna teknisiin ominaisuuksiin. Parhaimmillaan vähemmällä rahalla voi saada jopa paremmat ominaisuudet kuin ostamalla markkinoiden kalleimman älypuhelimen. Osa puhelimista on saatavissa vain ulkomaisista verkkokaupoista.

Huawei P9

Hinta: Noin 550 euroa

Huawei esitteli viime keväänä uuden lippulaivan mallistonsa huipulle. P9 on sen jälkeen kerännyt kehuja etenkin kameraominaisuuksillaan. Puhelimessa on kaksi erillistä kameraa, joista toinen ottaa ainoastaan mustavalkokuvia. Pieni puute on optisen kuvanvakaajan puuttuminen. P9:ssä on nopea sormenjälkitunnistin, sutjakka käyttöliittymä ja kolme gigatavua keskusmuistia. Esimerkiksi iPhone 6s -puhelimessa keskusmuistia on vain kaksi gigatavua. P9:ään voi asentaa muistikortin.

Xiaomi Mi5

Hinta: Noin 350 euroa (+ toimituskulut)

Kiinan Appleksikin kutsuttu Xiaomi tunnetaan tyylikkäistä ja teknisesti edistyksellisistä älypuhelimistaan, joiden hinta on silti pidetty kohtuullisena. Tuorein huippumalli Mi 5 esiteltiin viime keväänä Barcelonan mobiilimessuilla ja se on nyt  myynnissä. Suomessa Xiaomilla ei kuitenkaan ole virallista maahantuojaa. Mi 5 on saatavilla myös Pro-versiona, jossa on keraaminen takakuori ja 128 gigatavun tallennusmuisti. Perusversiossa on joko 32 tai 64 gigan tallennustila. Halvimmillaan 32 gigatavun Mi 5:n voi tilata Suomeen noin 350 eurolla. Postikuluineen hinta nousee noin 384 euroon, mikä on silti erittäin edullinen tämän luokan puhelimesta.

Honor 7

Hinta: Noin 330 euroa

Suomessa pitkään suosiota nauttinut Honor 7 on edelleen teknisesti kilpailukykyinen kalliimpien älypuhelinten kanssa.  Täysin alumiininen puhelin on näyttävän näköinen ja pitää sisällään 3 gigatavun keskusmuistin, nopean prosessorin, muistikorttipaikan ja 20 megapikselin takakameran.

OnePlus 3

Hinta: 399 euroa

OnePlus on herättänyt aikaisemminkin kiinnostusta edullisilla hinnoillaan ja monipuolisilla ominaisuuksillaan. Tuorein kolmosversio on lisännyt kiinnostusta entisestään. Puhelimen parhaita puolia ovat erittäin nopea prosessori, peräti kuuden gigatavun keskusmuisti sekä tyylikäs ja ohut rakenne. Kamerakaan ei kalpene kalliimmille puhelimille.

Lenovo Vibe P1

Hinta: Noin 270 euroa (+ toimituskulut)

Lenovo on Suomessa vielä kohtuullisen tuntematon älypuhelinvalmistaja. Se tunnetaan paremmin kannettavista tietokoneistaan. Valmistaja on kuitenkin onnistunut valtaamaan osuuksia älypuhelinmarkkinoilla erittäin kilpailukykyisellä hinnoittelulla. Vibe P1 loistaa etenkin akun kestossa: laitteessa on peräti 4900 milliampeeritunnin kokoinen akku. Se on lähes tuplasti isompi kuin esimerkiksi LG G5 -huippupuhelimessa. Vibe P1 tarjoaa lisäksi pikalatauksen sormenjälkitunnistimen ja 5,5-tuumaisen teräväpiirtonäytön. Vibe P1:n voi tilata verkkokaupasta Euroopasta, jolloin ostaja välttyy kalliilta tullimaksuilta.