Uuden Nokia 3310:n ennakkomyynti lähti liikkeelle historiallisella vauhdilla - ennennäkemätön myynti

HMD Globalin uusi Nokia 3310 -peruspuhelin tuli Suomessa ennakkotilattavaksi eilen. Nyt DNA on ennätttänyt jo kertomaan historiallisesta suosiosta.

DNA:lla Nokia 3310:n ennakkomyynti alkoi eilen 10. toukokuuta kello 11.00. Ensimmäisen myyntipäivän ennakkotilausmäärät DNA:n myyntikanavissa olivat historiallisen suuria. Puhelinta tilattiin DNA:lta ennakkoon ennennäkemättömään tahtiin.

”Ennakkomyynti on käynyt erittäin vilkkaana – siitäkin huolimatta, että se alkoi kuluttajien kannalta poikkeuksellisesti käytännössä yllättäen, ilman ennakkoilmoitusta ja keskellä päivää”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko. ”Puhelinta tilattiin ensimmäisen päivän aikana ennakkoon historiallisen paljon, mikä osoittaa sen, että suomalaiset ovat todella odottaneet uusia Nokia-tuotteita – ja aivan erityisesti tätä retroklassikkoa”, Aavikko kertoo.

Ennakkomyynti DNA:lla ja muilla jatkuu 31. toukokuuta saakka, jolloin toimitukset asiakkaille alkavat. ”Ensimmäisen päivän ennakkomyynnin perusteella näyttää siltä, että puhelimen ensimmäiset toimituserät menevät käytännössä kaikki tuotteen toukokuun aikana ennakkoon tilanneille”, Aavikko arvioi.

Aavikko ennakoi Nokia 3310 -puhelimen nousevan todelliseksi myyntihitiksi edelleen tulevina viikkoina, kun kuluttajat havaitsevat puhelimen nyt tulleen myyntiin.

Nokia 3310:n suositeltu vähittäismyyntihinta täällä on 59 euroa. Se tulee saataville neljässä eri värissä: korkeakiiltoiset lämmin punainen ja keltainen sekä mattapintaiset tummansininen ja harmaa.

Uusi Nokia 3310 sisältää muun muassa 2,4 tuuman värinäytön, 2 megapikselin takakameran LED-kuvausvalolla, FM-radion sekä peräti 22 tunnin puheajan, kuukauden valmiusajan ja tietenkin legendaarisen matopelin. Sisäistä muistia puhelimessa on 16 megatavua, joka on laajennettavissa muistikortilla. Uusikin Nokia 3310 on vain 2G- eli GSM-puhelin, joka toimii 900 ja 1 800 megahertsin taajuuksilla. SIM-korttipaikkoja on kaksi kappaletta.

Uudet jo 3310:n rinnalla julkistetut Nokia-älypuhelimet Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6 ovat tulossa myyntiin 3310:n vanavedessä vielä viimeistään kesäkuun aikana.

Alkuperäinen Nokia 3310 esiteltiin vuonna 2000 ja kuuden vuoden aikana sitä myytiin yhteensä noin 126 miljoonaa kappaletta. Kyseessä on yksi kaikkien aikojen myydyimpiä puhelimia.