Huhu: Uutta tietoa Samsungin Galaxy S7:sta

Uutisoimme alkuviikosta siitä, miten Samsung Galaxy S7:ssä pitäisi olla iPhone 6s:n tapaan paineentunnistava näyttö. Nyt huhut Galaxy S7:n ympärillä ovat tiivistyneet ja SamMobilen saamien tietojen mukaan Samsungin uudesta lippulaivamallista pitäisi löytyä myös uusi USB Type-C -liitäntä. Sivusto on monesti aiemminkin osunut tietojensa kanssa oikeaan, joten tuoreellekin huhulle voi antaa jonkinlaista painoarvoa.

Tähän asti suurimmat matkapuhelinvalmistajat ovat käyttäneet puhelimissaan micro-USB -liitäntää, ja Samsung onkin yksi ensimmäisistä valmistajista, joka siirtyy käyttämään USB Type-C -liitäntää lippulaivamallissaan. Ratkaisussa on ehdottomasti puolensa, sillä USB Type-C on teknisesti micro-USB -liitäntää edistyneempi, vaikka ei olekaanvielä yhtä laajasti tuettu lisälaitteiden ja latureiden keskuudessa.

Tänä vuonna julkaistuista puhelimista lähinnä kiinalaiset valmistajat Xiaomi ja OnePlus ovat tukeneet USB Type C -liitäntää Xiaomi Mi4i-, Xiaomi Mi 4c- ja OnePlus 2 -malleissaan. Uusi liitäntä tullaan näkemään myös tulevissa Nexus 5X- ja Nexus 6P -puhelimissa sekä Microsoftin Lumia 950- ja Lumia 950 XL -malleissa. Ensi vuonna onkin odotettavaa, että yhä useammat valmistajat siirtyvät käyttämään Type C -liitäntää, jolloin toivon mukaan myös lisälaitevalmistajat saadaan laajemmin tukemaan uudentyyppistä USB-porttia.

 

 

Nykyisistä valmistajista muun muassa Xiaomi on tukenut pidemmän aikaa USB Type C -liitäntää. Ylempänä Xiaomi Mi4c ja alempana Xiaomi Mi 4i.