Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: Sonylta tulossa uusi kompakti älypuhelinmalli

Sony suunnittelee uuden, kompaktin älypuhelimen julkistusta alkuvuodelle 2021.

Japanilaisperäisistä huhuista uutisoi esimerkiksi GSMArena.

Viime aikoina hiljaiseloa älypuhelinmarkkinoilla viettänyt Sony valmistelee tuoreiden huhujen mukaan uutta, pienikokoista älypuhelinta alkuvuodelle 2021. Tietojen mukaan japanilaisyhtiö olisi herättämässä henkiin takavuosina suositun Xperia Compact -älypuhelinsarjan, tai ainakin julkaisemassa pitkän tauon jälkeen Compact-henkeä huokuvan uutuuden.

Sonyn huhuttu uutuus olisi varustettu Qualcommin paraikaa työn alla olevalla Snapdragon 775G -järjestelmäpiirillä, joka on valmistettu kuuden nanometrin tuotantoprosessilla. Piirissä on sisäänrakennettu 5G-modeemi, ja Sony-uutuuden odotetaankin asettuvan jotakuinkin keskihintaan muiden edullisten 5G-älypuhelinten seuraksi.

Tulevaan älypuhelimeen odotetaan myös 5,5-tuumaista näyttöä, mutta muita tarkempia tietoja ei toistaiseksi ole. Esimerkiksi nimi on kokonaan arvailujen varassa.

Pitkän hiljaisemman jakson jälkeen Sony-huhumylly pyörähti uudelleen käyntiin marraskuun puolivälissä, kun yhtiön tulevaisuuden suunnitelmista saatiin ensimmäiset tiedot. Myös nyt tarkemmin esillä oleva keskihintainen 5G-älypuhelin sisältyi kaavailuihin muiden uutuuksien ohella.

Sonyn odotetaan julkistavan 5,5-tuumaisella näytöllä ja Snapdragon 775G:llä varustettu älypuhelimensa tammi-maaliskuun aikana 2021.