Onko tähän huhuun uskomista? Väitetty tietoja kahdesta uudesta Nokia-älypuhelimesta

HMD Globalilta odotetaan jo esiteltyjen Nokia 3:n, Nokia 5:n ja Nokia 6:n jatkoksi vielä useampia uusia Nokia-puhelimia tänä vuonna – aiemmat huhuthan ovat puhuneet 6-7 uudesta älypuhelimesta.

Nyt Nokiapoweruser-sivusto väittää saaneensa lähteeltään tietoja tulevista Nokia 6:ta paremmin varustelluista puhelimista. Huhutut ominaisuudet kuulostavat realistisilta, mutta Nokiapoweruser ei ole julkaisuista luotettavin, minkä takia toistaiseksi huhuja ei voi pitää kovin vahvoina, vaikkakin kuitenkin mielenkiintoisina.

Tulossa olisivat kaksi uutta mallia, joista puhutaan alustavasti Nokia 7 ja Nokia 8 -mallinimillä, mutta puhelinten varhaisessa kehitysvaiheessa asiat voivat vielä muuttua.

Toinen tulevista Nokia-puhelimista sisältäisi 1920×1080 pikselin näytön, kun toisessa tarkkuus olisi nostettu 2560×1440 pikseliin. Ensin mainitussa näyttö voisi olla hieman pienempi.

Kaksikko jakaisi keskeisenä ominaisuutena Qualcommin uuden Snapdragon 660 -järjestelmäpiirin, jota ei ole vielä julkistettu. Huhuissa Qualcommin uusi keskihintaisiin älypuhelimiin tarkoitettu uutuuspiiri on kuitenkin jo noussut esille. Se saattaa perustua Snapdragon 835:n tavoin Qualcommin kustomoimille Kryo-suoritinytimille eikä vain suoraan ARMin Cortex-ytimille. Ytimiä olisi 4+4 ja grafiikkasuorittimena Adreno 512. 14 nanometrin tuotantoprosessilla valmistettu piiri sisältäisi myös Qualcommin X10-modeemin, mikä tarkoittaisi 450 megabitin 4G LTE -enimmäisnopeuksia.

Muilta osin Nokiapoweruserin nyt kertomat ”tiedot” puhelimista eivät ole kovin yllättäviä. Nokia 5:n ja Nokia 6:n tavoin puhelimet tulisivat yhden palan metallirakenteella, joka olisi kuitenkin uutta suunnittelua ja näytönreunukset olisivat pienemmät. Lisäksi kamera-alueen design olisi myös erilainen.

Nokia 8:n kamera saattaa tulla Carl Zeissin optiikalla, mutta tätä ei ole vielä vahvistettu. Kameroiden pitäisi kuitenkin olla parempia ja varustettu suuremmilla kennoilla. Mukana olisivat odotetusti myös pikalataus ja sormenjälkilukijat.

Ehkä mielenkiintoisinta tuoreessa huhussa on, ettei Qualcommin uutta huippupiiriä Snapdragon 835:tä mainita. Ehkä sen paikka on sitten Nokia 9:ssä…