Huawein uudet älykellot tulivat myyntiin Suomessa: täysin uusi Watch Fit 3, Watch 4 Pro Space Edition ja vihreä väri pienemmästä Watch GT 4:stä

Huawei on tuonut aiemmin toukokuussa esittelemänsä älykellouutuudet nyt myyntiin Suomessa.

Täysin uutena tuotteena markkinoille on saapunut Huawei Watch Fit 3, minkä lisäksi uudet tyyliversiot on nähty Huawei Watch 4 Prosta sekä 41 millimetrin pienemmästä Huawei Watch GT 4:stä.

Huawei Watch Fit 3:n hinta on alkaen 159 euroa varustettuna fluoroelastomeerirannekkeella, jonka kanssa erilaisia värivaihtoehtoja on ovat musta, valkoinen ja pinkki. Punotulla nylon-rannekeella harmaassa värissä suositushinta on 169 euroa. Kullanvärisenä kellon suositushinta valkoisen nahkarannekkeen kanssa on 199 euroa.

Huawei Watch Fit 3:n värivaihtoehdot Suomessa.
Huawei Watch Fit 3:n värivaihtoehdot Suomessa.

Aiemmissa Huawei Watch Fit -laitteissa on ollut pitkulaisempi näyttö, mutta Watch Fit 3:ssa Huawei on siirtynyt kulmistaan pyöristettyyn, neliömäiseen näyttöön.

Huawei Watch Fit 3 sisältää 1,82 tuuman AMOLED-näytön, jonka tarkkuus on 480×408 pikseliä 1,18:1-kuvasuhteella (347 PPI) ja kirkkaus yltää huipussaan 1 500 nitiin.

Oikealla sivulla Watch Fit 3:ssa sijaitsevat ylempänä pyöritettävä kruunupainike sekä alempana toinen toimintopainike. Punainen kruunupainike on erottuva yksityiskohta Watch Fit 3:n valkoisessa ja harmaassa värivaihtoehdossa. Alumiinirunkoinen Huawei Watch Fit 3 on vain 9,9 millimetriä paksu ja painaa 26 grammaa. Kestävyys on 5ATM-luokiteltu vedenpitäväksi 50 metriin asti.

Watch Fit 3:ssa mukana ovat tutut toiminnot aktiivisuuden ja hyvinvoinnin seurantaan sisältäen optisen sykemittauksen ja veren happipitoisuuden mittauksen kuin myös unen ja stressin seurannan. Mukana ei kuitenkaan ole esimerkiksi EKG-sydänsähkökäyrämittausta, valtimojäykkyyden analyysia tai lämpömittaria, joita on nähty muissa Huawei-kelloissa.

Aktiivisuuden seuranta perustuu Huawein Suomessa kehitettyyn TruSport-algoritmiin. Sykemittauksesta käytössä on tarkkuudeltaan kehittynyt TruSeen 5.5 -versio ja unenseurannasta uusi TruSleep 4.0 -versio, joka sisältää unenvaiheiden seurannan lisäksi myös hengityksen seurannan ja voi varoittaa uniapneasta. Erilaisia harjoitustiloja on tuettuna yli 100 kappaletta, ja uusina mukaan ovat tulleet jalkapallo, koripallo, padel, esports sekä ratajuoksu. Yksinkertaisella tavalla päivittäistä aktiivisuutta voi seurata täyttyvien renkaiden avulla.

Mukana Huawei Watch Fit 3:ssa on yhä myös kellon animaatioiden ja ääniopastuksen voimin ohjaamia lämmittely- ja venyttelyharjoituksia. Uusi lisäys Watch Fit -sarjassa on Pysy kunnossa -sovellus, jonka kautta voi seurata kalorivajetta kirjaamalla ateriat Huawei Health -sovelluksessa puhelimessa ja edistymistään kohti painotavoitetta.

Muita ominaisuuksia Huawei Watch Fit 3:ssa on 4 gigatavun tallennusmuisti, Bluetooth 5.2 -yhteys sekä yhden taajuuden GPS / GLONASS / BDS / Galileo / QZSS -paikannus. Sisäänrakennetut kaiutin ja mikrofoni mahdollistavat puhelujen puhumisen paritetun puhelimen välittämänä.

400 milliampeeritunnin akullaan Huawei Watch Fit 3:n pitäisi tarjota parhaimmillaan jopa 10 päivän akunkesto, mutta raskaammassa käytössä akunkesto on Huawein mukaan 7 päivää. Kelloon kiinnittyvällä kaksipinnisellä latauslaitteella akku latautuu tyhjästä täyteen 60 minuutissa. Yhdeksi päiväksi tarpeeksi virtaa saa vain 10 minuutin latauksella.

Aiemmin Kiinassa huhtikuussa julkistettu Huawei Watch 4 Pro -älykellon uusi Space Edition -erikoisversio sisältää kaksivärisen punamustan kehyksen. Kellon runko on edelleen titaania ja näytön pintana safiirikristalli.

Huawei Watch 4 Pro Space Editionin suositushinta Suomessa on 649 euroa.

Huawei Watch 4 Pro Space Edition.
Huawei Watch 4 Pro Space Edition.

Huawein mukaan Watch 4 Pro Space Editionin  LAVAL-konsepti on saanut inspiraationsa raketeissa ja avaruusaluksissa käytetystä de Lavalin suuttimesta ja joka on otettu käyttöön sen nanokiteisessä keraamisessa kehyksessä ja interaktiivisessa LAVAL-kellotaulussa.

Titaanirungossa ja myöskin titaanista valmistetussa rannekkeessa on nyt erikoisversiossa timanttimainen pinnoite, joka parantaa Huawein mukaan pinnan kovuutta jopa kaksinkertaiseksi.

Muuten erikoisversio tarjoaa käytännössä samat ominaisuudet kuin jo kesäkuussa 2023 Suomessa myyntiin tullut Huawei Watch 4 Pro, joka on yhä Huawein monipuolisin älykello. Sykemittaus toimii nyt päivityksen myötä entistä tarkemmalla TruSeen 5.5+ -algoritmilla ja Health Glance 2.0 -terveyskatsauksessa on mukana kaksi uutta terveystietoa ja sekä uusi terveystrendien analysointitoiminto.

Huawei Watch GT 4 -kellosta puolestaan esiteltiin uusi vihreä Green Edition -versio 41 millimetrin koossa. Sen suositushinta Suomessa on 249 euroa.

Watch GT 4:n Huawei julkisti alun perin syksyllä 2023. Kellosta on kaksi kokoversiota, joista suurempi 46 millimetrin malli sai jo helmikuussa uuden oman erilaisen vihreän Rainforest Green -värivaihtoehtonsa.

41 millimetrin Huawei Watch GT 4:n Green Edition -versio on varustettu fluoroelastomeerista valmistetulla vihreällä rannekkeella, joka on varustettu Huawein mukaan ”hienostuneella ja ainutlaatuisella lehtimäisellä tekstuurilla”.

Huawei Watch GT 4, Green Edition, 41 mm.
Huawei Watch GT 4, Green Edition, 41 mm.