Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huawein uudessa älykellossa enemmän suomalaisosaamista – yhteistyö Firstbeatin kanssa jatkuu

Huawei jatkaa yhteistyötään suomalaisen sykeanalyysiin erikoistuneen Firstbeatin kanssa myös uusissa, viime viikolla julkistetuissa Huawei Watch GT 2 -älykelloissaan.

Huawei Watch GT 2 sisältää kahdeksan yhteistyössä Firstbeatin kanssa kehitettyä ominaisuutta. Uutena seurantaominaisuutena mukana on anaerobinen harjoitusvaikutus, joka auttaa seurannassa lyhytkestoisissa kovan tehotason harjoituksissa.

”Anaerobinen suorituskyky on olennainen lyhyissä, räjähtävissä suorituksissa, kun keho ei ehdi toimittaa lihaksille riittävästi happea ja energiaa on tuotettava muilla tavoin. Yhdessä Watch GT 2:sta löytyvän aerobisen harjoitusvaikutuksen kanssa käyttäjä pystyy hyvin seuraamaan harjoittelunsa vaikutusta sekä kestävyyskuntoon että räjähtävämpiin, anaerobisiin suorituksiin”, kertoo Firstbeatin toimitusjohtaja Joni Kettunen. ”Yhdistelemällä aerobista ja anaerobista harjoittelua kehitystä tapahtuu, kunhan muistaa myös huolehtia riittävästä palautumisesta. Watch GT 2 -kellon sisältämät Firstbeatin ominaisuudet mahdollistavat tavoitteellisen harjoittelun, jolloin tuloksiakin syntyy.”

Huawei Watch GT 2 on seurannan osalta yhteensopiva 15 eri lajin kanssa, mukaan lukien kahdeksan ulkourheilulajia (juoksu, kävely, kiipeily, vaellus, polkujuoksu, polkupyöräily, avovesiuinti ja triathlon) ja seitsemän sisäurheilulajia (kävely, juoksu, kuntopyöräily, uinti, vapaa harjoittelu, cross trainer -harjoittelu ja soutu).

”Huawei Watch GT 2 on tähän asti edistyksellisin älykellomme, joka sisältää monipuolisia ominaisuuksia kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin seurantaan. Olemme ylpeitä suomalaisen Firstbeatin ja Huawein yhteistyöstä, sillä sen ansiosta voimme tarjota asiakkaillemme alan parhaat sykeanalytiikkaominaisuudet ympäri maailman”, sanoo Huawein kuluttajaliiketoiminnan markkinointi- ja viestintäjohtaja Elina Takala.

Huawei Watch GT 2:ssa on seuraavat Firstbeatin kanssa kehitetyt seurantatoiminnot:

  • VO2max mittaa luotettavasti käyttäjän maksimaalisen hapenoton ja kuntotason, jonka avulla on helppo seurata omaa kehitystä niin liikuntaharjoittelun kuin kokonaisvaltaisen terveyden ja jaksamisenkin suhteen.
  • Aerobinen harjoitusvaikutus kertoo asteikolla 0.0–5.0, minkälainen vaikutus harjoituksella on käyttäjän aerobiseen kuntoon nähden; kehittääkö vai ylläpitääkö se kuntoa ja onko harjoittelu oikeanlaista kuntoon suhteutettuna.
  • Anaerobinen harjoitusvaikutus kertoo asteikolla 0.0–5.0, minkälainen vaikutus harjoituksella on käyttäjään anaerobiseen suorituskykyyn ja räjähtävään voimantuottoon. Anaerobista harjoitusvaikutusta kertyy erityisesti lyhytkestoisista sprinttityyppisistä ja räjähtävistä harjoituksista, jotka kasvattavat suorituskykyä erityisesti esimerkiksi joukkuelajeissa tai muissa lyhtykestoisissa kovissa suorituksissa.
  • Harjoituksen kuormittavuus antaa kattavan kuvan harjoittelun kuormittavuudesta edellisen seitsemän päivän ajalta. Tämä ominaisuus kuvaa myös, onko harjoituskuorma optimaalisella tasolla, vai kenties liian matala tai liian korkea käyttäjän kuntotasoon nähden. Tämä auttaa arvioimaan harjoittelun kokonaiskuormittavuutta.
  • Harjoittelun tila antaa kokonaiskuvan harjoittelusta yhdistämällä tiedon harjoittelun kuormittavuudesta edellisten 14 päivän ajalta sekä kuntotason (VO2max) trendistä. Harjoittelun tila vertaa näitä tietoja toisiinsa ja kertoo, onko harjoittelu ylläpitävää, palauttavaa, tuottavaa vai kenties liian kovaa. Yhteensä tiloja on seitsemän erilaista.
  • Oma juoksusuunnitelma antaa käyttäjälle yksilöllisiä suosituksia juoksuharjoitteluun mukautuen käyttäjän kunnon, harjoittelun ja tavoitteiden mukaisesti ja ohjeistaa häntä tavoitteiden saavuttamiseksi.
  • Palautumisaika arvioi, miten kauan käyttäjän tulee levätä harjoituksen jälkeen ja milloin hän on valmis seuraavaan kunnon treeniin. Toiminto auttaa ehkäisemään ylikuormitusta ja optimoimaan kehityksen.
  • Kalorit-toiminto mittaa luotettavasti kalorinkulutuksen perustuen käyttäjän yksilöllisiin ominaisuuksiin ja fyysiseen aktiivisuuteen.
Huawei Watch GT 2.
Huawei Watch GT 2.

Huawei Watch GT 2 -kellosarja tulee myyntiin Suomessa 21. lokakuuta alkaen. Kaksi kokoversiota Watch GT 2:sta eroavat tyyliltään melko paljon toisistaan. 46 millimetrin mallin suositushinta Suomessa on 249 euroa, 42 millimetrin nahkarannekkeisen mallin 229 euroa ja 42 millimetrin ruusukullan värisen metallirannekkeisen mallin 279 euroa. Myyntiin tulee myös kahdeksan erilaista rannekevaihtoehtoa.

Uutta Huawei Watch GT 2:n designissa on näytön kaareva 3D-lasipinta.

Huawei Watch GT 2 -älykellon 46 millimetrin mallissa on 1,39 tuuman AMOLED HD -kosketusnäyttö 454×454 pikselin tarkkuudella 42 millimetrin mallin näytön koko on 1,2 tuumaa ja tarkkuus 390×390 pikseliä.

Huawei Watch GT 2 -kellot on varustettu Huawein itse kehittämällä uudella Kirin A1 -piirillä, joka ensiesiteltiin syyskuun alussa täyslangattomien FreeBuds 3 -kuulokkeiden kanssa. Kirin A1:ssä yhdistyy edistyksellinen Bluetooth-prosessointiyksikkö, tehokas ääniprosessori ja erillinen virrankulutusta säätelevä prosessori, joka käyttää ARM Cortex-M7 -piiriä saavuttaakseen äärimmäisen matalan 10 mikroampeerin megahertsikohtaisen virrankulutuksen, mikä on Huawein mukaan merkittävästi toimialan keskiarvoa 30 mikroampeeria alempi.

Uudet Huawei Watch GT 2 -kellot sisältävät myös aiempaa enemmän monipuolisia urheilutoimintoja, 46 millimetrin malli mahdollistaa nyt Bluetooth-puhelut sisältämänsä kaiuttimen ja mikrofonin kautta jopa 150 metrin etäisyydellä älypuhelimesta sekä musiikkitoiston. Kelloon voi tallentaa jopa 500 musiikkikappaletta.

Huawei Watch GT 2:ta voidaan käyttää paritettuna joko Android- tai iPhone-puhelinten kanssa.

Huawei Watch GT 2, 42 mm.
Huawei Watch GT 2, 42 mm.
Huawei Watch GT 2, 42 mm.
Huawei Watch GT 2, 42 mm.
Huawei Watch GT 2, 46 mm.
Huawei Watch GT 2, 46 mm.
Huawei Watch GT 2, 46 mm.
Huawei Watch GT 2, 46 mm.