Huawei-paljastus: P9 ”Lite” vuotokuvassa

Huaweilta odotetaan uutta P9-huippumallia esiteltäväksi huhtikuun alkupuolella, ja edeltäjänsä P8:n tavoin uuden laitteen on huhuttu saavan myös muutaman rinnakkaismallin. Yksi näistä on työnimellä ”Venus” kehitetty laite, joka esiintyy nyt vuotokuvissa. Varmuutta mallin virallisesta nimestä ei ole, mutta kyseessä saattaisi hyvinkin olla P9 Lite.

Viime vuonna P8 Lite oli P8:aa heikkotehoisempi ja pienempi, mutta tänä vuonna P9:n ”Lite”-versio on tiettävästi saman kokoinen kuin perus-P9, jonka näytön kooksi on kerrottu 5,2 tuumaa. Samoin näytön tarkkuus on sama, eli 1920 x 1080 pikseliä, ja RAM-muistiakin molemmissa malleissa on yhtä paljon, eli kolme gigatavua.

Erona perusmalliin ”Liten” sanotaan käyttävän vähemmän tehokasta järjestelmäpiiriä, kuorissa käytetään vähemmän metallia ja huippumallin erikoista kaksoiskameraa siitä ei löydy. Sormenjälkitunnistin kuitenkin takakuoresta löytyy.

Mahdollisen P9 ”Liten” lisäksi Huawein on huhuttu esittelevän myös tehokkaamman premium-mallin P9:stä sekä isommalla näytöllä varustetun ”Max”-version. P9:n esittely tapahtuu tiettävästi 6. huhtikuuta, ja Huaweilla onkin jo pystyssä verkkosivu, jonka laskuri osoittaa kyseiseen päivämäärään. Laskurin lisäksi sivulla on myös muutama kiusoitteleva kuva tulevasta mallista.