Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Mainoskuvat vuotivat: Tältä näyttää Huawein tehokas jättipuhelin

Huawein odotetaan julkaisevan uusimman lippulaivapuhelimensa, Mate 8:n, torstaina 26. marraskuuta. Laitteen ulkonäkö kuitenkin paljastuu pari päivää ennakkoon, kiitos vuotaneiden mainoskuvien.

GSMArena julkaisi vuotaneet kuvat, joissa esiintyy iso, metallirunkoinen puhelin useissa eri väreissä. Huhujen mukaan Mate 8 käyttää peräti kuusituumaista näyttöä, mutta näytön kehys on huomattavan ohut, eli laite on näytön kokoon verrattuna varsin kohtuullinen.Takakamera on sijoitettu keskelle ja sen alapuolella sijaitsee pyöreä sormenjälkitunnistin. Kuulokeliitäntä löytyy yläosasta, kun taas alapäässä näyttäisi sijaitsevan kaksin kappalein kaiuttimia.

Aiempien huhujen mukaan iso Mate 8 tulee olemaan varsin tehokas laite. Järjestelmäpiiriksi on jo aiemmin raportoitu tulevan Huawein oma Kirin 950, joka päihittää suorituskyvyssä muun muassa Samsungin Exynos 7420 -piirin tai Qualcommin Snapdragon 810 -piirin. RAM-muistia on versiosta riippuen joko kolme tai neljä gigatavua ja sisäistä tallennustilaa vastaavasti 32 tai 64 gigatavua. Käyttöjärjestelmänä saattaisi olla Android 6.0 Marshmallow ja akun kapasiteetiksi on huhuttu mainiot 4100 milliampeerituntia. Virallisia tietoja laitteesta saadaan näillä näkymin parin päivän kuluttua, kun laitteen virallisen julkistuksen odotetaan tapahtuvan.