Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huawein taittuvanäyttöinen Mate X myöhästyy lisää – odotetaan nyt saataville vasta marraskuussa

Huawein taittuvanäyttöisen Mate X:n myyntiintulo viivästyy näillä näkymin marraskuulle.

TechRadar raportoi myöhästymisestä Huawein pääkonttorilla järjestetyn lehdistötilaisuuden jälkeen.

Alun perin Mate X:n piti tulla markkinoille jo vuoden puolivälin tienoilla mutta kesäkuussa Huawei kertoi myyntiintulon ajankohdaksi syyskuun. Nyt aikataulu venähtää tästäkin pidemmäksi.

Huawei on tehnyt Mate X:ään myös uudistuksia sen helmikuisen esittelyn jälkeen. Uudistettu Mate X nähtiin hiljattain myös kuvissa Huawein kuluttajaliiketoiminnan johtajan Richard Yun käsissä. Verrattuna helmikuussa esiteltyyn kuvien Mate X:ssä on takana yksi kamera enemmän, minkä lisäksi kameroiden alapuolella sijaitsevan taittuvan rakenteen lukituksen avaavan painikkeen kokoa on kasvatettu. Muita merkittäviä muutoksia uudet kuvat eivät vahvistaneet.

Siitä ei ole tietoa, johtuuko Mate X:n myöhästyminen enemmän laitteen rakenteen tarvitsemasta kehitystyöstä ja muutoksista vai Huawein asettamista rajoituksista, mitkä voisivat vaikuttaa esimerkiksi tiettyjen materiaalien ja komponenttien, Android-käyttöjärjestelmän ja Googlen palvelujen hyödyntämiseen laitteessa.

Tältä Huawei Mate X näyttää nyt. Takana on neljäs kamera, 3D ToF -syvyyskamera, sekä lisäksi kameroiden alapuolta löytyvän avauspainikkeenn kokoa on kasvatettu.
Tältä Huawei Mate X näyttää nyt. Takana on neljäs kamera, 3D ToF -syvyyskamera, sekä lisäksi kameroiden alapuolta löytyvän avauspainikkeenn kokoa on kasvatettu.

TechRadar kertoo artikkelissaan myös Huawein kertoneen tulevista suunnitelmistaan, jossa taittuvanäyttöisiin laitteisiin olisi tarkoitus tuoda lisää näyttöjä. Nykyisin metallia olevat takapinnat voitaisiin korvata tulevissa malleissa lasilla, joiden alla voisi sijaita lisää näyttöjä. Näin laitteen kaikki pinnat voisivat käytännössä toimia näyttöinä.

Mate X:ssä runko tulee kuitenkin yhä olemaan terästä. Tuotekehityksessä kerrotaan kokeillun materiaaliksi myös alumiinia, mikä olisi vähentänyt painoa 20 grammalla mutta rakenne ei osoittautunut tarpeeksi kestäväksi.

Huawei Mate X julkistettiin helmikuun lopulla Barcelonassa Mobile World Congress -messujen yhteydessä, muutamia päiviä Samsungin taittuvanäyttöisen Galaxy Foldin julkistamisen jälkeen. Galaxy Foldin piti tulla myyntiin jo huhti-toukokuun taitteessa, mutta Samsung joutui perumaan suunnitelmansa viime hetkellä laitteen näytön rikkouduttua useilla laitetta testanneilla toimittajilla vain päivän parin käytön jälkeen. Samsung on nyt kertonut suunnittelevansa Galaxy Foldin tuomista myyntiin syyskuussa.

Näyttö avattuna tablettitilassa Mate X mahdollistaa tehokkaan moniajon kahdella yhtäaikaisella sovelluksella. Avatun näytön koko on 8 tuumaa, tarkkuus 2480 x 2200 pikseliä ja kuvasuhde 7:1. Suljettuna Mate X:ssä on 6,6 ja 6,38 tuuman näytöt laitteen eri puolilla. 6,6 tuuman näytön tarkkuus 2480 x 1148 pikseliä ja kuvasuhde 19,5:9, kun taas 6,38 tuuman tarkkuus on 2480 x 892 pikseliä ja kuvasuhde 25:9.

Muita Mate X:n ominaisuuksia ovat tuki 5G-yhteydelle, Kirin 980 -järjestelmäpiiri, 8 gigatavun RAM-käyttömuisti, 512 gigatavun tallennusmuisti sekä 4 500 milliampeeritunnin, joka tukee peräti 55 watin tehoista pikalatausta.