Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huawein Sound X -kaiutin tulossa myyntiin Suomessa

Huawei on esitellyt uuden Sound X -kaiuttimensa samassa tilaisuudessa P40-älypuhelinmalliston kanssa. Sound X tulee myyntiin kesäkuussa myös Suomessa.

Huawei Sound X on Huawein ensimmäisiä korkean luokan kaiuttimia. Se tarjoaa valmistajansa mukaan täyteläisen äänen ja kokoonsa nähden vaikuttavan basson, joka tuotetaan 60 watin teholla. Kaiutin on pyöreäkulmainen ja sen päällä on kosketusnäyttö esimerkiksi äänenvoimakkuuden säätämistä ja mykistämistä varten. Näytön avulla kaiuttimen voi lisäksi parittaa älylaitteisiin. Luonnollisesti toistettavaa sisältöä voi hallinnoida myös älypuhelimen näytöllä.

Kaiuttimen päällä on kosketusnäyttö muun muassa äänentoiston hallintaa varten.
Kaiuttimen päällä on kosketusnäyttö muun muassa äänentoiston hallintaa varten.

Huawei Sound X tukee myös NFC-lähiyhteyksiin pohjautuvaa Huawei Share -toimintoa, jonka avulla Huawei- tai Honor-älypuhelimen voi parittaa kaiuttimen kanssa yksinkertaisesti napauttamalla puhelinta kaiutinta vasten.

Huawei on valmistanut kaiuttimen yhdessä äänentoistoteknologiaa valmistavan Devialentin kanssa. Sound X sisältääkin muun muassa Devialentin SAM-teknologiaa (Speaker Active Matching), jonka tarkoitus on saada musiikki kuulostamaan alkuperäiseltä levytykseltä.

Huawein uusi EMUI 10.1 -älypuhelinohjelmisto sisältää lisäksi pikavalinnan Sound X -kaiutinta varten. Huawein mukaan ominaisuus muistuttaa Applen AirPlayta. Sound X toistaa musiikkia Wi-Fin kautta, millä pyritään minimoimaan äänenlaadun heikentyminen.

Huawei Sound X tulee Suomessa myyntiin kesäkuussa. Kaiuttimen hinta- ja saatavuustiedot tarkentuvat myöhemmin.