Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huawein kilon painoinen MateBook X -läppäri myyntiin Suomessa 1 599 euron suositushinnalla

Huawei on tuonut tänään Suomessa myyntiin uuden kannettavan tietokoneensa MateBook X:n.

Uuden Huawei MateBook X:n suositushinta Suomessa on 1 599 euroa (Intel Core i5 / 16 Gt RAM / 512 Gt SSD). Värivaihtoehdoista Suomessa saataville tulevat huurteisen hopea ja metsänvihreä. Tästä päivästä alkaen saatavilla on hopea ja vihreä väri tulee tarjolle vasta 30. marraskuuta.

Uusi MateBook X julkistettiin jo elokuussa Kiinassa. Uutuus on seuraaja Huawein alkuperäiselle, vuonna 2017 esitellylle kannettavalle MateBook X -tietokoneelle. Huawei tuli mukaan läppärimarkkinoille aikanaan vuonna 2017 juuri MateBook X:llä. Sen jälkeen se on esitellyt useita edullisempia ja paremmin varustettuja läppäreitä, kuten MateBook X Pron, mutta alkuperäinen MateBook X sai suoran seuraajan vasta nyt.

Uusi MateBook X jakaa designin ja ominaisuuksien pääkohdat tämän vuoden MateBook X Pro -mallin kanssa.

Huawei MateBook X:ssä on ohuet näyttöreunukset.
Huawei MateBook X:ssä on ohuet näyttöreunukset.

Erikoisuutena uudessa MateBook X:ssä on kuitenkin paineen tunnistava kosketuslevy, ensimmäisenä Windows-läppärinä markkinoilla. Applen Mac-läppäreistä kovemman painalluksen tunnistava kosketuslevy on tuttu jo vuosien ajalta. Myös Huawein Free Touch -ratkaisu tarjoaa vasteen painallukselle värinän voimalla.

Kosketuslevy on myös kookas, 26 prosenttia aiempaa suurempi. Kamera puolestaan on piilotettu Huawei-läppäreille tuttuun tapaan yhteen näppäimistön yläreunan ylös nousevaan painikkeeseen.

Aiemmista Huawei-läppäreistä tuttu älypuhelimen kanssa laitteen linkittävä Huawei Share -NFC-tagi on myös integroitu uudessa MateBook X:ssä kosketuslevyn alle.

Uuden MateBook X 2020:n ominaisuuksia ovat 13 tuuman, 3:2-kuvasuhteen ja 3000×2000 pikselin LTPS LCD -näyttöpaneeli 1500:1-kontrastisuhteella, 400 nitin enimmäiskirkkaudella, 178 asteen katselukulmalla sekä 10 pisteen monikosketuksella. Näyttö-runkosuhde yltää 90 prosenttiin.

Suorittimena uudessa MateBook X:ssä ovat Intelin 10. sukupolven Core i5-10210U tai i7-10510U, RAM-käyttömuistia on jopa 16 gigatavua ja tallennusmuistia 512 gigatavua (NVMe SSD). Grafiikkasuoritin on kaikissa malleissa integroituna keskussuorittimeen. MateBook X:ssä ei ole pyörivää tuuletinta. Muita ominaisuuksia ovat sormenjälkilukija, neljä kaiutinta, 2 mikrofonia äänen tunnistuksella jopa 5 metrin päästä, taustavalaistu näppäimistö 1,3 millimetrin liikeradalla, Wi-Fi 6 / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet, 2 USB-C-liitäntää, 3,5 millimetrin ääniliitäntä sekä 42 wattitunnin akku tuella 65 watin lataukselle mukana toimitettavalla laturilla.

MateBook X:n runko on magnesium-alumiiniseosta, ja painoa laitteella on vain noin 1,0 kilogramman verran mittojen ollessa 284,4 x 206,7 x 13,6 millimetriä.

MateBook X tukee edelleen yhteistoimintaa Huawei- ja Honor-älypuhelinten kanssa, mukaan lukien puhelinten ruudun jako tietokoneen näytölle. Yhtäaikaisesti voi avata jopa kolme puhelinsovellusnäkymää rinnakkain.

Huawei MateBook X, huurteisen hopea Silver Frost.
Huawei MateBook X, huurteisen hopea Silver Frost.
Huawei MateBook X, metsänvihreä Forest Green.
Huawei MateBook X, metsänvihreä Forest Green.