Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huawein huipputason MatePad Pro -tablettilaite tuli myyntiin Suomessa

Huawein uuden huipputason MatePad Pro -tablettilaitteen myynti on alkanut tänään Suomessa. Kiinan markkinoille MatePad Pro julkistettiin jo marraskuun lopulla ja Suomessakin sen piti saapua myyntiin alun perin jo huhtikuussa mutta aikataulu venähti lopulta kesäkuun alkuun.

Aluksi MatePad Prosta tulee myyntiin kaksi versioita, joista toinen tukee Wi-Fi-yhteyksiä ja toinen myös 4G-mobiiliverkkoyhteyttä. MatePad Pro on tulossa lisäksi myyntiin myöhemmin myös 5G-versiona.

Värivaihtoehtona MatePad Pro on nyt saatavilla harmaana (Midnight Grey), kahtena malliversiona:

 • Wi-Fi, 6 + 128 Gt: suositushinta 599 euroa
 • Wi-Fi + 4G, 6 + 128 Gt: suositushinta 649 euroa

Huawei tuo MatePad Pro -malleille myyntiin lisävarusteina myös M-Pencil-kynän 99 euron, näppäimistön 129 euron ja suojakuoret useissa eri väreissä 29 euron suositushinnalla.

Myynnin aloituksessa käynnissä on myös kampanja, jossa Huawei MatePad Pron ostajat 1.6.-28.6. välisenä aikana saavat kaupan päälle M-Pencil-kynän ja näppäimistön.

MatePad Pro on varustettu Huawein Kirin 990 -järjestelmäpiirillä, joka tuo laitteeseen huippuluokan suorituskyvyn.

MatePad Prossa on 10,8 tuuman IPS LCD -näyttö 16:10-kuvasuhteella ja 2560×1600 pikselillä (280 PPI). Näytön kontrastisuhde on 1500:1 ja kirkkaus yltää 540 nitiin. Näyttö on kulmistaan pyöristetty ja erikoisuutena tablettilaitteessa on reikänä näytön kulmaan sijoitettu etukamera. Näytön reunukset ovat pienet, leveydeltään vain 4,9 millimetriä ja Huawein mukaan laitteen näyttö-runkosuhde yltää yli 90 prosentin. MatePad Pron rungon metalliseoksessa on käytetty myös magnesiumia. Takapinta on lasikuitua.

Takana MatePad Pro sisältää 13 megapikselin kameran f/1,8-aukolla. Etukamera puolestaan on tarkkuudeltaan 8 megapikseliä ja aukon kooltaan f/2,0. Harman Kardonin ”virittämiä” kaiuttimia laitteessa on neljä kappaletta ja ne tukevat myös Histen-tilaäänitoistoa.

Sormenjälkilukijaa MatePad Pro ei sisällä, joten helppo tunnistautuminen rajoittuu vain etukameraan perustuvaan kasvojentunnistuksen.

 

 

 

 

Akun kapasiteetti MatePad Prossa on 7 250 milliampeerituntia ja se tukee nopeaa 40 watin Huawei SuperCharge -pikalatausta USB-C-liitännän kautta. Mukana toimitettava laturi on kuitenkin teholtaan 20 wattia. Erikoisuutena tablettilaitteessa voidaan pitää tukea myös langattomalle lataukselle sekä myös käänteiselle langattomalle lataukselle, joka mahdollistaa virranjaon muille laitteille.

MatePad Pron mitat ovat 246 x 159 x 7,2 millimetriä ja paino 460 grammaa.

MatePad Pro on varustettu Android 10 -käyttöjärjestelmäversiolla osana Huawein EMUI-ohjelmistoa ilman Googlen palveluja. Johtuen Yhdysvaltojen rajoituksista uusissa markkinoille tulevissa Huawei-laitemalleissa ei enää ole esiasennettuna Googlen sovelluksia tai palveluja. Niiden sijaan myös MatePad Prossa on Huawein oma AppGallery-sovelluskauppa.

Ohjelmistossa on myös toiminto Huawei-älypuhelimen ruudun esittämiselle MatePad Pron näytöllä. Älypuhelimen kautta tabletilla voi puhua myös puheluja sekä viestitellä. Kerrallaan ruudulle saa näkyviin jopa kolme sovellusta, josta yhden kahden muun päällä kelluvana liikuteltavana ikkunana. Samasta sovelluksesta saa avattua myös kaksi ikkunaa rinnakkain.

Tallennusmuistia voi lisäksi laajentaa NM Card -muistikortilla ja laitteessa on myös 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

M-Pencil-kynää voi ladata kyljelle asetettuna.
M-Pencil-kynää voi ladata kyljelle asetettuna.

MatePad Prota voidaan käyttää myös liitettävän näppäimistön kanssa. Näppäimistön ohella toinen lisävaruste on Huawein M-Pencil-kynä, jonka osalta tuettuna on 4 096 tason paineentunnistus. Kynä latautuu magneettisesti MatePad Pron kyljellee kiinnitettynä.

Näppäimistö tarjoaa 1,3 millimetrin näppäinliikkeen ja samalla suojakuorena toimiva ulkopinta siinä on keinonahkaa.

Huawei MatePad Pron tekniset tiedot

 • 10,8 tuuman IPS LCD -näyttö 16:10-kuvasuhteella ja 2560×1600 pikselillä (280 PPI), 540 nitin kirkkaus ja 1500:1-kontrastisuhde
 • Neljä Harman Kardonin ”virittämää” kaiutinta ja viisi mikrofonia
 • 13 megapikselin takakamera
 • 8 megapikselin etukamera
 • Kirin 990 -järjestelmäpiiri tai Kirin 990 5G -järjestelmäpiiri
 • 6 gigatavua RAM-käyttömuistia (Suomessa)
 • 128 gigatavua sisäistä UFS 3.0 -tallennusmuistia (Suomessa
 • NM Card -muistikorttipaikka (tuki 256 gigatavuun asti)
 • 2G / 3G / 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys, 5G-versiossa myös 5G
 • Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.1 -yhteydet
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / valoisuuden tunnistin / Hall-tunnistin
 • USB-C- ja 3,5 mm -liitännät
 • 7 250 milliampeeritunnin akku tuella 40 watin Huawei SuperCharge -pikalataukselle, myyntipakkauksessa 20 watin laturi
 • Mitat 246 x 159 x 7,2 millimetriä
 • Paino 460 grammaa
 • Android 10 -käyttöjärjestelmäversiona osana Huawei EMUI 10.0.1 -ohjelmistoa