Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huawein huippupuhelin P10 kameratestissä: parannus edeltäjästä - mutta ei maailman paras kamerapuhelin

Kameratesteistään tunnettu DxOMark on syynännyt Huawein uuden P10-puhelimen ja sen toisen sukupolven Leica-kaksoiskameran. Viimevuotinen Huawei P9:n Leica-kaksoiskamera ei kärkisijoille yltänyt, mutta toinen sukupolvi menestyi DxOMarkin testeissä selvästi paremmin. Aivan kirkkaimpaan kärkeen P10 ei silti yllä.

P10:n kaksoiskamera kostuu 20 megapikselin mustavalkokennosta ja 12 megapikselin värikennosta. Parannuksia viime vuoden P9:ään verrattuna ovat muun muassa tarkempi mustavalkokenno sekä optinen kuvanvakain. Siinä missä P9 saavutti DxOMarkin testissä 80 pistettä, nappaa P10 peräti 87 pistettä ja nousee tasoihin esimerkiksi Sony Xperia XZ:n, Xperia Z5:n ja Samsung Galaxy S6 edge+:n kanssa.

Huawei P10:n kamera saa kehuja muun muassa hyvästä valkotasapainosta, pääosin hyvästä valotuksesta ja yksityiskohtien sekä tekstuurien hyvästä tallennuksesta. 87 pisteellään P10 jättää taakseen esimerkiksi iPhone 7:n, LG G5:n sekä Huawei Mate 9:n. P10:n edelle kuitenkin yltävät edelleen 88 pistettä saavuttaneet HTC 10, Samsung Galaxy S7 edge ja Sony Xperia X Performance sekä DxOMark Mobile -listan kärkisijaa 89 pisteellä hallussaan pitävä Google Pixel.

Huawei P10 -kameratestin esimerkkikuvineen löydät DxOMarkin sivuilta. 599 euroa maksava Huawei P10 saapuu Suomeen  31. maaliskuuta ja ennakkotilaajille on kaupanpäällisinä tarjolla Huawein AM185 -vastamelukuulokkeet.