Huaweilta uusi keskiluokan puhelin sormenjälkitunnistimella – Tässä on G9 Lite

Huawei uudisti huippupuhelinvalikoimaansa kuukausi sitten julkistamalla P9-lippulaivapuhelimensa. Samalla ensiesittelynsä sai hieman kookkaampi P9 Plus. Seuraavaksi yhtiö keskittyy hieman halvempaan hintaluokkaan uudella G9 Lite -puhelimella.

Eilen Kiinassa esitelty G9 Lite on keskiluokkaan suuntaava älypuhelin. Visuaalisesta puolesta laitteessa huolehtii 5,2-tuumainen 1920 x 1080 pikselin näyttö. Paneelin alla puhelimen sisuksissa piilee muun muassa Huawein omaa tuotantoa oleva Kirin 650 -järjestelmäpiiri kahdeksalla ytimellä, kolme gigatavua RAM-muistia ja 16 gigatavua tallennustilaa. Virtatarpeista taas huolehtii 3000 milliampeeritunnin akku ja paketin viimeistelee Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmä.

G9 Liten takaa löytyy 13 megapikselin kamera ja vauhdilla yleistyvä sormenjälkitunnistin. Selfieitä voi nappailla kahdeksan megapikselin etukameralla.

Android Headlinesin mukaan Huawei julkaisee G9 Liten kolmessa värissä: mustana, valkoisena ja kultaisena. Puhelimen myynti Kiinassa alkaa 13. toukokuuta ja hinnaksi on ilmoitettu 1699 juania eli suoraan käännettynä noin 245 euroa. Muiden markkinoiden mahdollisista julkaisupäivistä ja hinnoista ei ole toistaiseksi tiedotettu.