Iso ja huokea puhelin – tällainen on Honor 5X

Huawei on tänään julkistanut Kiinassa sen uusimman Honor-sarjan puhelimen, Honor 5X:n. Uutuus tarjoaa muun muassa ison 5,5-tuumaisen näytön, sormenjälkitunnistimen ja 600-sarjan Snapdragon-suorittimen kohtuuhinnalla.

Honor 4X:n seuraaja 5X on varustettu 5,5-tuumaisella Full HD -näytöllä, ja laitteen sisältä löytyy Qualcommin 64-bittinen Snapdragon 616-suoritin. RAM-muistia on versiosta riippuen joko kaksi tai kolme gigatavua. Sisäistä tallennustilaa laitteessa on 16 gigatavua ja lisää tallennustilaa saa muistikortilla. Honor 5X:stä löytyy myös viiden ja 13 megapikselin kamerat sekä takaosaan sijoitettu sormenjälkitunnistin, jonka luvataan avaava laitteen lukituksen alle puolessa sekunnissa. Lisäksi Honor 5X tukee pikalatausta, ja 3000 milliampeeritunnin akku saavuttaa 50 prosentin latauksen jopa vain puolen tunnin latauksella.

Honor 5X on alumiinirakenteinen ja takaosa on viimeistelty tyylikkäällä harjatulla pinnalla. Värivaihtoehtoja ovat kulta, hopea ja tumma harmaa. Painoa tällä 8,15 millimetriä paksulla laitteella on näytön kokoon nähden varsin kohtuullisesti, 158 grammaa.

Hintaa Honor 5X:llä on Kiinassa joko 999 tai 1399 yuania (139 tai 194 euroa), RAM-muistin määrästä riippuen. Honor 5X:n saapumisesta Suomeen tai eurohinnoista ei vielä ole tietoa, mutta olettaa sopii, että 229 euroa maksavan Honor 4X:n seuraaja myös tänne saapuu tarjolle kohtuullisella hinnalla.