Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huawei Watch GT 2e -älykello 46 millimetrin koossa tuli myyntiin Suomessa

Huawein uusi Watch GT 2e -älykello on tullut myyntiin Suomessa tästä päivästä 20. huhtikuuta alkaen.

Tänään myyntiin on tullut Huawei Watch GT 2e:n suurempi 46 millimetrin malli, jonka suositushinta Suomessa on 179 euroa. Värivaihtoehtoja ovat musta, mintunvihreä ja punainen.

Huawei Watch GT 2e on teknisesti hyvin samankaltainen kuin aiempi Huawei Watch GT 2, ja monet uutuuden yhteydessä esitellyistä ominaisuuksista ovatkin tulossa päivityksenä myös aiemmille Huawei Watch GT 2 -kelloille.

Huawei Watch GT 2e:stä julkaistaan edeltäjiensä tapaan kaksi kokovaihtoehtoa, joko halkaisijaltaan 46 tai 42 millimetrin rungolla. Kookkaammassa 46 millimetrin mallissa on 1,39 tuuman AMOLED-kosketusnäyttö 454×454 pikselin tarkkuudella, kun taas 42 millimetrin mallissa näytön koko on 1,2 tuumaa ja tarkkuus 390×390 pikseliä. Kellojen muotoilua on uudistettu edelliseen sukupolveen verrattuna muun muassa runkoon paremmin sulautuvilla painikkeilla, jotka tekevät muotoilusta aiempaa sulavalinjaisemman ja minimalistisemman.

Watch GT 2e:n pienempää 42 millimetrin versiota odotetaan myyntiin myöhemmin.

Akunkesto on jälleen kohokohta, sillä myös Huawei Watch GT 2e:n luvataan yltävän käyttöavasta riippuen jopa 14 vuorokauden käyttöaikaan (46mm). Pienempi 42 millimetrin versio tarjoaa 7 vuorokauden käyttöajan.

Huawei Watch GT 2e poikkeaa tyyliltään edeltäjämallista.
Huawei Watch GT 2e poikkeaa tyyliltään edeltäjämallista.

Huawei Watch GT 2e -kellot on varustettu Huawein itse kehittämällä uudella Kirin A1 -piirillä. Siinä yhdistyvät edistyksellinen Bluetooth-prosessointiyksikkö, tehokas ääniprosessori ja erillinen virrankulutusta säätelevä prosessori, joka käyttää ARM Cortex-M7 -piiriä saavuttaakseen äärimmäisen matalan 10 mikroampeerin megahertsikohtaisen virrankulutuksen. Tämä on Huawein mukaan merkittävästi toimialan keskiarvoa 30 mikroampeeria alempi.

Mukana on monipuolisesti urheilutoimintoja, ja Watch GT 2e osaa seurata 15 eri urheilulajia tarkasti. Lisäksi kellot tukevat tukevat lisäksi kuitenkin myös 85 kustomoitua urheiluseurantatilaa. Nämä aktiviteetit ulottuvat aina katutanssista parkouriin, kiipeilystä joogaan ja baletista nyrkkeilyyn.

Kelloissa on sykemittari, ja tarvittaessa se osaa ilmoittaa käyttäjälleen sykkeen äkillisistä muutoksista tai muista epäsäännöllisyyksistä.

Uutuutena Watch GT 2e -kelloissa esitellään myös SpO2-mittaus, joka tarkkailee veren happipitoisuuksia, ja pystyy näin tarjoamaan tarkempia tietoja harjoituksista ja niiden vaikutuksista. Toisena uutena toimintona mukana on kuukautisseuranta.

Sisäänrakennetun GPS:n ansiosta älypuhelinta ei tarvitse ottaa mukaan lenkille.

Suurempi 46 millimetrin kello sisältää myös kaiuttimen, mikä mahdollistaa musiikkitoiston tai puhelut. Sirommassa 42 millimetrin versiossa kaiutinta ei ole, mutta myös sillä voi toistaa musiikkia ilman älypuhelinta Bluetooth-kuulokkeiden avulla.

Huawei Watch GT 2e -älykellosta löytyvät uudet ominaisuudet, kuten yhteensä eri 100 liikuntatoimintoa, useiden liikuntalajien automaattinen tunnistus harjoituksen alkaessa, veren happipitoisuuden seuranta, kuukautiskierron seuranta, ilmoitustoiminto sydämen epätavallisen rytmin osalta sekä liikkuvat kellotaulut päivittyvät huhtikuun aikana myös aiemmin Suomessa myyntiin tulleisiin Huawei Watch GT 2 -malleihin.

Erilaisia kellotauluja on käytettävissä kymmenittäin.
Erilaisia kellotauluja on käytettävissä kymmenittäin.