Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huawei Watch GT 2 -älykellon sirompi 42 millimetrin versio myös myyntiin Suomessa

Huawei tuo tänään 9. joulukuuta myyntiin uudesta Watch GT 2 -älykellostaan myös sen pienemmän ja siromman 42 millimetrin kokoversion. Suurempi, alkuperäistä Watch GT:tä enemmän muistuttava 46 millimetrin Watch GT 2 -malli tuli myyntiin jo 21. lokakuuta alkaen.

”Naisille suunnattu sirompi versio Huawei Watch GT 2 -älykellosta soveltuu tyylikkyytensä ansiosta hyvin paitsi vapaa-ajalle, myös työkäyttöön. Kellon avulla voit seurata omaa hyvinvointiasi arjessa ilman, että sinun tarvitsee tinkiä omasta tyylistäsi”, kertoo Huawein kuluttajaliiketoiminnan markkinointi- ja viestintäjohtaja Elina Takala.

Kaksi kokoversiota Watch GT 2:sta eroavat tyyliltään melko paljon toisistaan. 46 millimetrin mallin suositushinta Suomessa on 249 euroa, 42 millimetrin nahkarannekkeisen mallin 229 euroa ja 42 millimetrin ruusukullan värisen metallirannekkeisen mallin 279 euroa.

42 millimetrin mallin paino ilman ranneketta on vain 29 grammaa verrattuna 46 millimetrin mallin 41 grammaan.

Huawei Watch GT 2, 42 mm.
Huawei Watch GT 2, 42 mm.
Huawei Watch GT 2, 46 vs. 42 mm.
Huawei Watch GT 2, 46 vs. 42 mm.

Hyvä akunkesto säilyy yhtenä kohokohtana myös uusissa Huawei Watch GT 2 -kelloissa.

Huawei Watch GT 2:n pienempi 42 millimetrin malli toimii samoin yhtäjaksoisesti jopa viikon ajan, kun käytössä on älykäs sykkeenseuranta, ilmoitukset, unenseuranta sekä viikkotasolla enintään 30 minuuttia Bluetooth-puheluita, 30 minuuttia musiikintoistoa ja 90 minuuttia urheilutoimintoja. Watch GT 2 -älykellon kookkaampi 46 millimetrin malli toimii yhdellä latauksella jopa kahden viikon ajan. Molempien kokojen osalta akunkesto on parantunut myös GPS-paikannuksen kanssa: 46 millimetrin malli yltää 30 tunnin akunkestoon ja 42 millimetrin malli jopa 15 tunnin akunkestoon.

Uutta Huawei Watch GT 2:n designissa on näytön kaareva 3D-lasipinta.

Huawei Watch GT 2 -älykellon 46 millimetrin mallissa on 1,39 tuuman AMOLED HD -kosketusnäyttö 454×454 pikselin tarkkuudella 42 millimetrin mallin näytön koko on 1,2 tuumaa ja tarkkuus 390×390 pikseliä.

Huawei Watch GT 2 -kellot on varustettu Huawein itse kehittämällä uudella Kirin A1 -piirillä, joka ensiesiteltiin syyskuun alussa täyslangattomien FreeBuds 3 -kuulokkeiden kanssa. Kirin A1:ssä yhdistyy edistyksellinen Bluetooth-prosessointiyksikkö, tehokas ääniprosessori ja erillinen virrankulutusta säätelevä prosessori, joka käyttää ARM Cortex-M7 -piiriä saavuttaakseen äärimmäisen matalan 10 mikroampeerin megahertsikohtaisen virrankulutuksen, mikä on Huawein mukaan merkittävästi toimialan keskiarvoa 30 mikroampeeria alempi.

Kellon muistiin voi tallentaa jopa 500 musiikkikappaletta, jolloin kuuntelu onnistuu myös ilman älypuhelinta.

Ominaisuuksissa Huawei Watch GT 2:n suuremmassa 46 mallissa erona on tuki Bluetooth-puheluille sen sisältämän kaiuttimen ja mikrofonin kautta.

Huawei Watch GT 2:ta voidaan käyttää paritettuna joko Android- tai iPhone-puhelinten kanssa.

Aktiivisuuden ja harjoitusten seuranta edelleen keskiössä

Uudet Huawei Watch GT 2 -kellot sisältävät myös aiempaa enemmän monipuolisia urheilutoimintoja.

”Huawei Watch GT 2 on konkreettinen esimerkki tyylikkäästä, puettavasta älyteknologiasta, joka auttaa meitä parantamaan elämänlaatuamme. Älykellon tarjoama tieto auttaa meitä kiinnittämään huomiota hyvinvoinnin kannalta keskeisiin tekijöihin, muun muassa unenseuranta ja palautuminen, stressin- ja paineenhallinta, urheilu- ja liikuntasuoritusten seuranta ja kehittyminen”, sanoo Huawein kuluttajaliiketoiminnan markkinointi- ja viestintäjohtaja Elina Takala.

Huawei on kehittänyt Watch GT 2:ssa eteenpäin myös sen aktiivisuuden ja harjoitusten seurannan toimintoja. Kello jatkaa yhä myös Huawein ja suomalaisen sykeanalyysiin erikoistuneen Firstbeatin yhteistyötä.

Huawei Watch GT 2 tukee jopa 15 eri lajin seurantaa, mukaan lukien seitsemän ulkourheilulajia (juoksu, kävely, vaellus, polkujuoksu, polkupyöräily, avovesiuinti ja triathlon) ja seitsemää sisäurheilulajia (kävely, juoksu, kuntopyöräily, uinti, vapaa harjoittelu, cross trainer -harjoittelu ja soutu). Näille 14 urheilulajille on saatavilla kattavat seurantatoiminnot, jotka tuottavat noin 190 erilaista tietuetta.

Huawei Watch GT 2 on myös vedenkestävä 50 metriin saakka. Alkuperäisen Huawei Watch GT:n tavoin uusikin kello voi toimia käyttäjän henkilökohtaisena kuntovalmentajana – se tarjoaa eri lajeille harjoittelua edeltävän analyysin, tiedonkeruun ja analyysin harjoituksen aikana ja suoritukseen liittyviä neuvoja harjoituksen jälkeen.

Harjoitustilan ollessa pois käytöstä, käyttäjä saa Huawei Watch GT 2:ssa automaattisesti ilmoituksen, jos sydämen syke on yli 100 tai alle 50 lyöntiä minuutissa yhtäjaksoisesti 10 minuutin ajan. Tallennettuja terveystietoja voi tarkastella myös Huawei Urheilu ja Terveys -sovelluksissa.

Mukana on edelleen myös katavat uniseurannan ja stressitason mittaamisen toiminnot.

Huawei Watch GT 2, 42 mm.
Huawei Watch GT 2, 42 mm.
Huawei Watch GT 2, 46 mm.
Huawei Watch GT 2, 46 mm.
Huawei Watch GT 2, 46 mm.
Huawei Watch GT 2, 46 mm.