Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huawei toimittanut jo 100 miljoonaa älypuhelinta tänä vuonna – reipasta kasvua viime vuodesta

Huawei on toimittanut jo yli 100 miljoonaa älypuhelinta tänä vuonna, yhtiö kertoi tänään Kiinassa järjestetyssä paikallisessa Nova-puhelinten lanseeraustilaisuudessa, kertoo paikalla ollut Playfuldroid-sivusto.

Viime vuonna 2015 Huawei sisarbrändinsä Honorin kanssa ylsi koko vuodelta 100 miljoonan älypuhelimen toimituksiin, joten kasvua tänä vuonna kertyy mukavasti – vuottahan on vielä kaksi ja puoli kuukautta eli lähes neljäsosa jäljellä.

Aiemmin Huawei on syyskuun alussa kertonut toimittaneensa 6 miljoonaa P9-huippupuhelinta, joka julkistettiin huhtikuussa. Lisäksi parin ensimmäisen kuukauden aikana Kiinassa toimitettiin 1,5 miljoonaa Honor 8 -puhelinta, joka tuli vasta hieman myöhemmin laajemmin saatavilla. Honor 8 on noussut myös Suomessa myydyimpien puhelinten kärkijoukkoon viime aikoina, kertovat operaattorien myydyimpien puhelinten listaukset.

Huawein älypuhelinmyynnissä tärkeitä ovat olleet myös Kiinan kotimarkkinat. Merkittävä osa myynnistä onkin ollut myös edullisempia älypuhelimia kuin P9:n ja Honor 8:n kaltaiset merkkiensä lippulaivat. Esimerkiksi läpi vuoden myytyä Honor 7:ää on myös varmasti toimitettu merkittävä osa 100 miljoonan kokonaistoimituksista.

Samsungin loppuvuoden toimitusten sujuminen voi ottaa kolhun Galaxy Note7 -fiaskosta ja Applen iPhone-toimitukset todennäköisesti tänä vuonna pienenevät edellisestä. Maailman TOP3-älypuhelinvalmistajista Huawein kasvu onkin nyt selvästi vauhdikkainta – toki sen takana vielä paljon nopeammin kasvaa muita kiinalaisia merkkejä.

Ensi viikolla odotetaan ainakin Kiinassa jo uusien Honor 6X -älypuhelimen, Honor S1 -älykellon ja Honor-tabletin julkistusta. 3. marraskuuta puolestaan on vuorossa Münchenissä globaali Huawein uuden kookkaan Mate 9 -huippupuhelimen julkistus.