Huawei toi Watch GT 4 -älykellostaan laajemmin myyntiin Rainforest Green -värivaihtoehdon - rannekkeessa hyödynnetty kierrätysmateriaaleja

Huawei on tuonut nyt Suomessa laajasti myyntiin vihreän Rainforest Green -värivaihtoehdon 46 millimetrin Huawei Watch GT 4 -älykellostaan.

Alun perin Huawei Watch GT 4 tuli Suomessa myyntiin syksyllä 2023, jolloin valikoimaan kuului viisi erilaista tyylivaihtoehtoa.

Huawei Watch GT 4:n punottu Rainforest Green -ranneke on valmistettu 70-prosenttisesti kierrätetystä, merestä kerätystä nylon-kankaasta sekä 30-prosenttisesti kierrätetystä polyesteristä, joka on peräisin muovipulloista. Ranneke on myös antimikrobinen.

Vihreän Huawei Watch GT 4:n värivaihtoehdon kehyksessä 24 tunnin merkinnät sijaitsevat kehässä, joka on jaettu väritykseltään kahtia vihreään ja hopeaan osaan symboloimaan yötä ja päivää.

Kokonaisuutena Huawein mukaan Watch GT 4:n vihreä väriversio heijastaa luonnosta löytyvää energiaa ja elämää.

Huawei Watch GT 4, Rainforest Green, edestä ja takaa.
Huawei Watch GT 4, Rainforest Green, edestä ja takaa.

Huawei Watch GT 4 -kellojen suositushinnat Suomessa

  • Huawei Watch GT 4, 46 mm, musta fluoroelastomeeriranneke: 249 €
  • Huawei Watch GT 4, 46 mm, vihreä : 369 €
  • Huawei Watch GT 4, 46 mm, harmaa teräsranneke: 369 €
  • Huawei Watch GT 4, 41 mm, valkoinen nahkaranneke: 249 €
  • Huawei Watch GT 4, 41 mm, kullanvärinen milanolaisranneke: 299 €
  • Huawei Watch GT 4, 41 mm, kullan/hopeanvärinen teräsranneke: 399 €

Alla kuvissa Huawei Watch GT 4:n aiemmat tyylivaihtoehdot.

Huawei Watch GT 4:n 46 millimetrin koon tyyliversiot.
Huawei Watch GT 4:n 46 millimetrin koon tyyliversiot.
Huawei Watch GT 4:n 41 millimetrin koon tyyliversiot.
Huawei Watch GT 4:n 41 millimetrin koon tyyliversiot.

Kellotauluja Huawei Watch GT 4 -kelloille on saatavilla yli 25 000 erilaista, joista osa on mukautettavissa yksityiskohdiltaan. 46 millimetrin mallissa näytön koko on 1,43 tuumaa ja 41 millimetrin mallissa 1,32 tuumaa. Molemmissa tarkkuus on 466×466 pikseliä. Tuettuna on myös aina päällä -tila.

Tyylin ohella Huawein Watch GT -sarjan älykelloissa on perinteisesti panostettu monipuolisiin aktiivisuuden, terveyden ja hyvinvoinnin seuranta- ja hallintatoimintoihin.

Huawei päivitti sykeanturin ja sen kanssa toimivan mittausalgoritmin entistä tarkemmaksi Watch GT 4:n sisältämässä uudessa TruSeen 5.5+ -versiossa. Se hyödyntää monikanavaista signaalinparannusalgoritmia, joka pohjaa Huawein omaan syväoppimismalliin.

Tuloksena on jopa 30 prosenttia aiempaa tarkemmat lukemat sydämen terveydestä, myös vaihtelevien harjoitusten, kuten juoksemisen tai hyppynarun kanssa hyppimisen aikana, aikana sekä matalan lämpötilan ympäristössä. Myös veren happipitoisuuden mittaustulosten kerrotaan olevan aiempaa tarkempia. Mukana on myös ihon lämpömittari.

Samoin Huawei on parantanut Watch GT 4:n GPS- ja muuta satelliittipaikannusta entistä tarkemmaksi. 46 millimetrin Huawei Watch GT 4:ssä on käytössä uusi älykäs suuntaava satelliittipaikannusteknologia, joka suuntaa signaalit seuraamaan satelliittien liikettä. Huawei kertoo tämän parantavan paikannustarkkuutta jopa 30 prosentilla ja varmistavan vakaan paikannuksen myös esimerkiksi korkeita rakennuksia sisältävässä kaupunkiympäristössä liikuttaessa. Satelliittipaikannus toimii kahdella taajuudella ja viidellä eri järjestelmällä.

Lisäksi mukana on myös paranneltu TruSleep 3.0 -uniseuranta, joka tarjoaa tarkempaa tietoa unisykleistä analysoimalla liikkumista, sykettä ja sen vaihtelua. Uusi Sleep Breathing Awareness -toiminto havainnoi epäsäännöllisyyksiä hengityksestä unen aikana ja tarjoaa näin lisätietoa hengityselinten terveydestä ja mahdollisesta uniapneasta.

Menstrual Cycle Management 3.0 -toiminto puolestaan analysoi käyttäjän unisykettä, kehon lämpötilaa, hengitystiheyttä ja muita tekijöitä ennustaakseen naisten kuukautiskiertoa. Huawein mukaan sen avulla on mahdollista ennustaa kuukautisten ensimmäinen päivä jopa 15 prosenttia tarkemmin kuin kilpailevilla kuluttajille suunnatuilla älykelloilla.

Uutena sovelluksena Huawei Watch GT 4:ssä toi Stay Fit -kalorienhallinnan, suomeksi Kaloritallenteet. Se auttaa ajantasaisten terveystietojen avulla kellon käyttäjää hallitsemaan kalorien saantia ja auttamaan painonhallinnassa.

Jokapäiväiseen aktiivisuuteen kannustavat parannetut aktiivisuusrenkaat. Ne kertovat nopealla vilkaisulla päivän aikana poltetuista kaloreista, liikunnan kestosta ja seisomistunneista. Kaikkien kolmen renkaan täyttämiseen houkuttelevat mitalit uusista saavutuksista ja ennätyksistä.

Erilaisia harjoitustiloja Huawei Watch GT 4 -kelloissa on tuettuna yli 100 kappaletta. Mukana on myös trendikkäitä, kuten padel ja myös e-urheilu. Vedenkestävyydeltään kellot ovat 5ATM-luokiteltu sopien uintikäyttöön, minkä lisäksi ne kestävät pölyä (IP68-luokitus).

Muiden toimintojen osalta Huawei Watch GT 4 -kelloissa on tarjolla uusi sovellusten käynnistysvalikko, mahdollisuus reagoida ilmoituksiin pikavastauksilla sekä valittuja kolmansien osapuolten sovelluksia. Kaiutin ja mikrofoni Huawei Watch GT 4 -kelloissa mahdollistavat myös puhelut paritetun puhelimen kautta. Käyttöjärjestelmänä on Huawein oma HarmonyOS.

Akunkesto Huawei Watch GT 4 -kelloissa yltää edelleen jopa 14 vuorokauteen 46 millimetrin mallissa ja 7 vuorokauteen 41 millimetrin mallissa.

Watch GT 4 -kellot toimivat sekä Android- että iOS-laitteiden kanssa paritettuna. Tiedot synkronoituvat kellosta Huawei Health -sovellukseen, jonka kautta tapahtuu myös asetusten hallinta.