Huawei toi myyntiin Suomessa erikoisen Watch Buds -älykellonsa - sisältä löytyvät täyslangattomat nappikuulokkeet

Huawei tuo erikoisen älykellon ja täyslangattomien nappikuulokkeiden yhdistelmänsä Huawei Watch Budsin myyntiin Suomessakin 15. toukokuuta alkaen.

Huawei Watch Budsin suositushinta Suomessa on 499 euroa.

Huawei Watch Buds julkistettiin alun perin Kiinassa jo joulukuussa 2022 ja ensimmäisillä Euroopan markkinoillakin helmikuussa 2023. Kyseessä on älykellon ja täyslangattomien nappikuulokkeiden yhdistelmä. Älykellon sisällä on säilytys- ja latauspaikat mukana tuleville kuulokkeille.

Huawei Watch Budsin näyttöosa on saranoitu takareunastaan. Kun kiinnitys avataan, aukeaa näyttöosa ylöspäin ja paljastaa altaan säilytyspaikat täyslangattomille nappikuulokkeille.

Huawei Watch Budsin näyttöosa aukeaa ylöspäin ja paljastaa kuulokkeet.
Huawei Watch Budsin näyttöosa aukeaa ylöspäin ja paljastaa kuulokkeet.

Sylinterin muotoiset, muodoltaan keskenään identtiset kuulokkeet ovat pienikokoiset ja IP54-luokitellusti pölyn- ja roiskevedenkestävät. Painoa yksittäisellä kuulokkeella on vain 4 grammaa. Kuulokkeet kiinnittyvät paikkoihinsa kellon näytön alla magneettien avulla.

Kuulokkeita voi hyödyntää esimerkiksi puheluihin paritetun älypuhelimen kautta, minkä lisäksi kelloon voi tallentaa musiikkia ja kuunnella sitä ilman puhelimen kantamista mukana.

Kuulokkeet tukevat myös aktiivista melunvaimennusta sekä toisaalta läpikuuluvuustilaa, joka nimensä mukaisesti päästää läpi ympäristön ääniä. Kuulokkeiden äänentoisto mukautuu reaaliajassa korvan muodon, kuulokkeen istuvuuden ja äänenvoimakkuuden perusteella.

Puheluissa äänenlaatua kuulokkeissa parantaa melua vaimentava tekoälyalgoritmi, joka toimii yhdessä luujohdeanturin ja kuulokkeen kahden mikrofonin kanssa.

Kuulokkeille löytyy paikat Huawei Watch Budsin sisältä.
Kuulokkeille löytyy paikat Huawei Watch Budsin sisältä.

Huawei Watch Budsin halkaisijaltaan 47 millimetrin runko on ruostumatonta terästä. Oikealta sivulta löytyy kruunupainike. Pyöreän AMOLED-näytön koko on 1,43 tuumaa ja tarkkuus 466×466 pikseliä. Näytön pintana on kaareva 3D-lasi.

Huawei Watch Buds tarjoaa monien muiden Huawei-älykellojen tavoin optisen sykemittauksen sekä veren happipitoisuuden mittauksen. Lisäksi mukana on EKG-sydänsähkökäyrämittaus sekä tutut ominaisuudet unen ja stressin seurantaan. Huawei Watch Buds tukee yli 80 harjoitustilaa.

Kellossa on HarmonyOS 3 -käyttöjärjestelmä, johon on asennettavissa myös lisäsovelluksia.

Huawei Watch Budsin kuulokkeet tukevat napautustoimintoja koskematta itse kuulokkeeseen. Esimerkiksi kuulokkeen läheltä korvaa tai poskea kahdesti napauttamalla voi esimerkiksi vastata saapuvaan puheluun tai keskeyttää ja jatkaa toistoa. Kolmella napautuksella voi vaihtaa melunvaimennustilojen välillä.

Huawei Watch Buds.
Huawei Watch Buds.

Lisäksi puhelun saapuessa siihen voi myös vastata automaattisesti ottamalla kuulokkeen kellon sisältä ja laittamalla korvaan. Itse kellossa ei ole mikrofonia. Kellon kautta voi myös vaihtaa kuulokkeiden yhteyttä eri laitteiden, kuten kellon ja puhelimen, välillä.

Huawei Watch Buds on varustettu 410 milliampeeritunnin akulla, josta luvataan riittävän virtaa kolmeksi päiväksi. Kummassakin kuulokkeessa on 30 milliampeeritunnin akku, ja kuunteluaika aktiivisen melunvaimennuksen kanssa yltää kolmeen tuntiin ja neljään tuntiin sitä. Vastaavasti puheluissa akunkesto yltää 2,0 tuntiin melunvaimennuksella ja 2,5 tuntiin ilman sitä.

Mitoiltaan Huawei Watch Buds on 47,5 x 47,5 x 14,99 millimetriä ja painoltaan sisältäen kuulokkeet ja rannekkeen 77,5 grammaa.