Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huawei-pomo yllätti Nexus-puheilla

Tämän vuoden Nexus-puhelinten on uskottu jo pidempään tulevan HTC:lta. Tilanne sai kuitenkin yllättävän käänteen eilen, kun Huawein Etelä-Afrikan kuluttajatuotteiden johtaja Charlene Munilall mainitsi yhtiön tuovat Nexus 6P:lle seuraajan tänä vuonna.

GearBurnin haastattelu Munilallin kanssa käsitteli pääasiassa Huawei-puhelinten myyntiä Etelä-Afrikan markkinoilla. P9- ja Honor-keskustelujen ohessa Huawei-pomo kuitenkin pudotti yllättävän kommentin.

– Me teemme muuten Nexuksen uudelleen tänä vuonna, Munilall toteaa sivulauseessa.

Viimeisin HTC:n valmistama Nexus-laite oli Nexus 9 -tabletti.

Kommentti on ymmärrettävästi aiheuttanut hämmennystä, sillä tähän asti HTC:ta on pidetty lähes varmana Nexus-puhelinten valmistajana kuluvalle vuodelle. Tietoa ovat vahvistaneen muun muassa LG:n ilmoitus Nexusten jättämisestä hetkeksi, alustavat tiedot kahden tulevan puhelimen työnimistä ja jopa raportit mahdollisesta useamman vuoden sopimuksesta Googlen ja HTC:n välillä.

Toistaiseksi Munilallin kommentille ei olla saatu jatkovahvistuksia tai tarkennuksia Huawein suunnalta. Tässä vaiheessa kaikki on siis vielä avoinna. Voi olla, että kommenttia korjataan myöhemmin virheellisenä tai että kuluvana vuonna nähdään Nexus-puhelimet sekä HTC:lta että Huaweilta.

Toisaalta, kuten Android Police huomauttaa, on myös mahdollista, että Munilallin kommentti viittaa toisenlaiseen Nexus-laitteeseen, kuten vaikkapa tablettiin. Varmaa tietoa suuntaan tai toiseen tuskin saadaan ihan heti, mutta lisävihjeitä Nexus-laitteiden tulevaisuudesta voi hyvinkin ilmaantua tulevina kuukausina.