Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huawei-pomo vahvisti: tämän takia Huawei ei tehnyt Googlen Pixel-puhelimia

Huawein kuluttajaliiketoiminnan myynnin johtotehtävissä nykyisin toimiva, aikanaan myös Nokialla vastaavia töitä tehnyt Colin Giles on nyt vahvistanut syyn, miksei Huawei lähtenyt Googlen Pixel-puhelinten valmistajaksi. Giles puhui asiasta saksalaiselle WinFuture.de-sivustolle.

Kuten on jo aiemmin raportoitu, oli kyse Googlen ehdoista: se halusi laitteelleen vain valmistajan, jonka brändi ei tulisi esiin itse laitteessa. Huawei puolestaan haluaa tehdä oman brändinsä tunnetuksi eikä toimia sopimusvalmistajan.

Google ja Huawei tekivät yhteistyötä Pixel-puhelimia edeltäneen Nexus 6P:n osalta, minkä myötä se oli johtava kandidaatti myös Pixel-puhelinten tekijäksi.

Googlen Pixel.

Lopulta Googlen Pixel-puhelinten valmistajaksi valikoitui HTC, joka ei näy laitteen yhteydessä ollenkaan. Jopa kun Googlen Pixel-puheln purettiin, oli ainoa viittaus HTC:hen merkintä akussa.

Aiemmin kerrotusti, jo Googlen ja Huawein aiemmin yhdessä luomasta ja myyntiin tuomasta Nexus 6P:stä piti alun perin tulla huomattavasti kunnianhimoisempi tapaus. Nexus 6P:npiti suunnitellusti tulla myyntiin kaikilla neljästä suuresta operaattorista Yhdysvalloissa merkittävien markkinointipanostusten saattelemana. Google ja Huawei olivat sopineet sijoittavansa puhelimen markkinointiin kumpikin yhtä paljon rahaa. Lopulta markkinointikampanjakaan ei toteutunut — eikä Nexus 6P tullut myyntiin yhdelläkään neljästä operaattorista.

Googlen ja Huawein välien kerrotaan kuitenkin olevan edelleen hyvät Nexus 6P -suunnitelmien kariutumisesta ja Pixel-puhelinten teosta vetäytymisestä huolimatta. Huawein on tosin myös huhuttu harkitsevan vaihtamista älykelloissa Android Wearista Samsungin kehittämään Tizeniin.