Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: Huaweilta uusi jättiluuri

Huawei esitteli viime keväänä uusia P8-älypuhelimia. Yhtiö esitteli samalla todellisen, 6,8-tuumaisen jättiluurin: Huawei P8maxin. Nyt huhuihin on noussut Huawei P9max -älypuhelin, joka olisi kuitenkin edeltäänsä pienempi. Asiasta kertoimuun muassa GSMArena.

P9maxissa olis 6,2-tuumainen näyttö QHD-tarkkuudella. Näytön kuvasuhde olisi kuitenkin 16:10, joten pikseleitä näytössä on 2560×1600 kappaletta. Tulevan huippuluurin sisuksissa olisi yhtiön oma Kirin 950 -järjestelmäpiiri, joka on osoittautunut varsin tehokkaaksi. Järjestelmäpiirin tueksi tulisi jopa neljä gigatavua RAM-käyttömuistia. Sisäistä tallennustilaa olisi tarjolla 64 gigatavun verran.

Huawei P9maxin käyttöjärjestelmänä toimisi luonnollisesti uusin Android 6.0 Marshmallow yhtiön omalla EMUI -käyttöliittymällä höystettynä. Huawei P9maxin julkistusaikataulusta ei ole vielä tarkkaa tietoa, mutta puhelimen kehitys on luultavasti vielä vaiheessa – ainakin ohjelmiston osalta. Testiohjelman kautta vuotaneet tiedot paljastivat myös testitulokset, jotka olivat alhaisemmat kuin aiemmat Kirin 950 -järjestelmäpiirin kellottamat tulokset. Tämä voisi viitata siihen, että ohjelmistoversio on vielä varhainen.