Huawei P9:n kamera testissä: Onko se niin hyvä kuin väitetään?

Huawein uusin lippulaivapuhelin P9 julkistettiin eilen Lontoossa. Teknavi kokeili, miten puhelimen kaksoiskamera pärjää vertailussa iPhone SE:lle. SE on Applen uusin iPhone, jonka myynti alkoi Suomessa eilen.

IPhone SE ja Huawei P9 ovat hintansa puolella kiinnostava taistelupari, sillä 16 gigatavun tallennustilalla varustetun  SE:n hinta on 50 euron halvempi verrattuna 32-gigaiseen P9:ään. SE on tekniikaltaan lähes identtinen iPhone 6s:n kanssa.

P9:stä tekevät erityisen kiinnostavan Leican linsseillä ja Sonyn sensorilla varustetut kamerat, jotka on sijoitettu vierekkäin puhelimen taakse. Toinen kameroista ottaa ainoastaan mustavalkokuvia, toinen värikuvia. Kun kuvat yhdistetään, lopputulokseen pitäisi saada enemmän tarkkuutta mustavalkokennon ansiosta. 

P9:ssä on monipuoliset kuvausominaisuudet. Se on lähes totaalinen vastakohta hyvin pelkistetylle iPhonelle, jossa ei käytännössä voi valita mitään ylimääräisiä kuvausasetuksia.

Huawei P9:ssä on monipuolinen kuvausasetusvalikko.
Yhteistyö Leican kanssa näkyy erilaisissa P9:n kuvaustiloissa.

Kameratesti ei paljasta isoja eroja

Kuvasimme molemmilla puhelimilla kolme kuvaa hämärässä valaistuksessa ja yhden kuvan normaalissa huonevalaistuksessa melko runsaalla luonnonvalolla.

Lopputulos ei ole yksiselitteinen. Molemmilla kameroilla saa laadukkaita kuvia myös hämärässä. IPhonen kuvanlaatu on edelleen huippuluokkaa, vaikka kamera ei ole aivan viimeisintä huutoa.

Osassa kuvista iPhonella otettujen kuvien värit toistuvat luonnollisempina verrattuna P9:ään. Pääsääntöisesti erot ovat pieniä.

Testikuva 1: Huawei P9

 

Testikuva 1: Apple iPhone SE
Testikuva 2: Huawei P9
Testikuva 2: Apple iPhone SE
Testikuva 3: Huawei P9
Testikuva 3: Apple iPhone SE
Testikuva 4: Huawei P9
Testikuva 4: Apple iPhone SE

Mustavalkoisia kuvia otettaessa P9 on omimmillaan. Koska puhelimessa on kokonaan oma kamera mustavalkokuvaamista varten, kuvien tarkkuus on erittäin hyvä.

Huawei P9:llä voi ottaa erinomaisia mustavalkokuvia.

Lopputuloksena voi todeta, että Huawei on onnistunut P9:n kameran kohdalla hyvin. Se tarjoaa laadukkaat hämäräkuvat ja mustavalkokenno tuo oman lisämausteensa kuvauksesta kiinnostuneille. Huawein lupaama mobiilikameroiden mullistus jää kuitenkin tekemättä.