Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: Huawein uuteen huippuluuriin fyysinen kotipainike

Huawei esitteli viime vuoden huhtikuussa P8-älypuhelimensa, joten lähikuukausien aikana näemme luultavasti uuden sukupolven P-laitteen. CNMO julkaisi sivuillaan kuvan, josta paljastuu Huawei P9 -puhelimen design. Asiasta uutisoi muun muassa PhoneArena.

Yksi mielenkiintoisimmista asioista tuoreessa vuodossa on fyysisen kotipainikkeen saapuminen laitteeseen. Aiemmissa P-malleissa toimintonäppäimet ovat sijainneet näytöllä tai ne ovat olleet kapasitiivisia painikkeita. P-sarjan puhelimissa ei ole aiemmin ollut sormenjälkitunnistinta, mutta Huawei P9:ssä sellainen luultavasti on. Normaalisti Huawein puhelimissa sormenjälkitunnistin on sijainnut kameran alapuolella puhelimen takaosassa.

Huawei P8

Vuotokuva paljastaa myös tuplakameran, jota on huhuttu P9:ään jo aiemmin. 12 megapikselin takakameran vieressä olisi kaksois-LED-kuvausvalo. Huawein ei uskota kasvattavan näytön kokoa tulevassa laitteessaan. Siihen odotetaan 5,2 tuuman kosketusnäyttöä, jonka tarkkuus lienee Full HD -tasoa eli 1920×1080 pikseliä.

Huawei P9:ssä olisi yhtiön oma HiSilicon Kirin 950 -järjestelmäpiiri, jonka tukena olisi neljä gigatavua RAM-käyttömuistia. Aiemman huhun mukaan laitteessa olisi ollut jopa kuusi gigatavua käyttömuistia, mutta se ei luultavasti ole totta. Samainen huhu väitti, että puhelin näkee päivänvalon CES-messuilla, mitä ei tapahtunut. P9:ssä olisi 3 000 milliampeeritunnin akku.