Näin paljon maksaa Huawein uusi huippupuhelin

Huawei on kertonut tarkempia tietoja sen marraskuun lopulla esittelemästä Mate 8 -puhelimesta. Kuusituumaisella näytöllä varustettu laite on varsin sirosti muotoiltu, sisältää tehokasta rautaa ja saapuu pian myös Suomeen.

Mate 8 sisältää kuusituumaisen1920 x 1080 pikselin näytön, Kirin 950 -järjestelmäpiirin, kolmen tai neljän gigatavun RAM-muistin, 32:n tai 64 gigatavun tallennustilan, 4000 milliampeeritunnin akun, 16 ja 8 megapikselin kamerat sekä sormenjälkitunnistimen. Käyttöjärjestelmä Mate 8:ssa pohjautuu Android 6.0 Marshmallow’iin. Ulkomitoiltaan laite on hyvin lähellä 5,5-tuumaisella näytöllä varustettua iPhone 6s Plus -mallia.

Mate 8 on isommasta näytöstään huolimatta hyvin lähellä iPhone 6s Plussan kokoa.

Hintaa Mate 8:lla on kolmen gigatavun RAM-muistilla ja 32 gigatavun tallennustilalla varustettuna 599 euroa, kun taas neljän gigatavun RAM-muistilla ja 64 gigatavun tallennustilan kanssa hintaa kertyy 699 euroa. Iloisena uutisena Suomi kuuluu myynninaloituksessa ensimmäisen aallon maihin.

Huawei myös odotetusti esitteli uuden MediaPad M2 10 -tabletin, jonka ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa 10,1-tuumainen näyttö, kahden gigatavun RAM-muisti ja Kirin 930 -järjestelmäpiiri. Yllättävää on, ettei Suomi näytä kuuluvan tabletin myynninaloituksessa ensimmäiseen aaltoon, sillä ainakin jo Gigantti ehti lisätä laitteen verkkosivuilleen ja muutamaan myymälään myyntiin ennen kuin sitä oli virallisesti edes esitelty.

Huawei Mate 8