Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huawei kertoi EMUI 11 -päivitysten aikataulusta - nämä puhelimet saavat päivityksen ensimmäisenä joulukuun aikana

Huawei on kertonut uuden EMUI 11 -ohjelmistonsa päivityksenä julkaisun aikataulusta eri laitteidensa osalta.

Huawei julkisti EMUI 11:n alun perin jo syyskuussa.

Itä- ja Pohjois-Euroopan osalta EMUI 11 on tulossa Huawein aikataulun mukaan ensimmäisenä joulukuun aikana P40:lle, P40 Prolle ja Pro+:lle sekä Mate 30 Prolle. Uusissa Mate40-sarjan puhelimissa, joita ei ole vielä tuotu myyntiin Suomessa, EMUI 11 on jo esiasennettuna.

Koko Huawein toistaiseksi ilmoittama EMUI 11 -päivitysaikataulu on alla:

 • Joulukuu 2020: P40, P40 Pro, P40 Pro+, Mate 30 Pro
 • Tammikuu 2021: Mate Xs
 • 1. neljännes 2021: P30, P30 Pro, Mate 20, Mate 20 Pro, Porsche Design Mate 20 RS, Mate 20 X (5G), Nova 5T, MatePad Pro, MediaPad M6 (10,8″)

Laajemmin Huawei ei ole vielä aikataulusta kertonut esimerkiksi muiden edullisempien malliensa osalta.

Tavanomaisesti uudet EMUI-versiot ovat kulkeneet yhdessä uuden Android-version kanssa, mutta tällä kertaa on toisin. EMUI 11:n pohjana pysyy yhä toistaiseksi Android 10, eikä Googlen tänä syksynä julkaisema Android 11.

Tässä näkyvät Yhdysvaltojen rajoitukset, joiden myötä Google ei enää voi tehdä yhteistyötä Huawein kanssa. Tämä on merkinnyt myös sitä, ettei Huawei ole päässyt kehittämään omia ohjelmistojaan Android 11:n pohjalta ennen kuin Google julkaisi Android 11:n osana avoimen koodin AOSP-projektia. Ei ole tiedossa, aikooko Huawei ja missä vaiheessa tuoda EMUI 11:stä myös Android 11:een perustuvan version. Toistaiseksi Huawein EMUI 11 ei siis sisällä Googlen Android 11:ssä tekemiä muutoksia.

Sen sijaan Huawei on keskittynyt EMUI 11:ssä omiin uudistuksiinsa. Näitä ovat:

 • Kustomoitavissa oleva aina päällä näyttö -tila, joka mahdollistaa erilaisten tyylien, värien ja järjestelyn valinnan valmiustilassa näkyvälle aina päällä -näytölle. Dynaamisissa tyyleissä voi olla mukana myös hieman liikettä. Aina päällä -näytön pohjaksi saa myös valittua haluamansa kuvan, elävän kuvan tai animoidun GIF-kuvan.
EMUI 11 tuo kustomoitavissa olevan aina päällä -näytön. Kuvat: XDA Developers.
EMUI 11 tuo kustomoitavissa olevan aina päällä -näytön. Kuvat: XDA Developers.
 • Hienosäädetty käyttöliittymä uudistetuilla, silmien liikettä luonnollisemmin ohjaavilla animaatoilla eri sovelluksissa, kuten Galleriassa ja Kalenterissa.
 • Värinähälykset, jotka toimivat yhdessä soittoäänten ja hälytysten äänen kanssa samassa tahdissa.
 • Smart Multi-Window -moniajo parantaa usean sovelluksen yhteiskäyttöä. Ruudulle pääsovelluksen päälle avattavan kelluvan sovellusikkunan voi pienentää pieneksi, eri kohtiin näytöllä vapaasti siirrettäväksi palloksi, josta kelluvan ikkunan saa helposti avattua uudelleen. Pallon taakse saa taltioitua useampia eri sovellusten kelluvia ikkunoita. Suurinäyttöisissä laitteissa, kuten taittuvanäyttöisessä Mate Xs:ssä, kelluvia ikkunoita voi avata kerralla kaksi kappaletta.
Smart Multi-Window mahdollistaa helpon kelluvien ikkunoiden käytön.
Smart Multi-Window mahdollistaa helpon kelluvien ikkunoiden käytön.
 • Uudistetut sovellusten luvat. Käytettävän sovelluksen sijainnin, mikrofonin tai kameran käytöstä viestitään nyt selkeästi. Lisäksi taustasovellukset eivät saa käyttää mikrofonia tai kameraa. Sovellusten lupapyyntöjen ponnahdusikkunoista ei voi enää sallia lupien myöntämistä vapaasti, vaan vain kertaalleen tai käytettäessä. Lisäksi tarjolla on uusi lupien käyttöhistorian näkymä.
 • Galleria-sovelluksessa ja muistiinpanoissa mahdollisuus suojata piilotettu albumi tai sisältö tunnistautumisen taakse.
 • Kuvia jakaessa voi valita niistä poistettavaksi sijainti-, aika- ja laitetiedot.
 • Uusi Safety Casting -niminen toiminto suojaa puhelu-, tekstiviesti- ja muut ilmoitukset niin, etteivät ne näy jaettaessa puhelimen näyttöä televisioon tai muulle suuremmalle ruudulle.
Sovellusten moniajo kehittyy.
Sovellusten moniajo kehittyy.
MeeTime-videopuhelut laajenevat.
MeeTime-videopuhelut laajenevat.
 • Multi-Screen -yhteistoiminta Huawei- ja Honor-läppäreiden kanssa kehittyy myös mahdollisuudella puhelimen asiakirjojen, elokuvien ja pelien käyttöön kannettavalla tietokoneella. Lisäksi yhtäaikaisesti voi käyttää tietokoneella tulevaisuudessa kolmea sovellusta puhelimesta.
 • Huawein Celia-ääniavustaja saa uusina kielinä tuen italialle ja saksalle, ja MeeTime-videopuhelut laajenevat myös uusiin maihin. MeeTime-palvelu tulee saataville myös kehittäjien hyödynnettäväksi sovelluksissa ja eri laitteissa.
Videoihin EMUI 11 tuo tekoälyä hyödyntävät käännökset tiettyjen kielten välillä.
Videoihin EMUI 11 tuo tekoälyä hyödyntävät käännökset tiettyjen kielten välillä.