Huawei julkisti Android-puhelintensa seuraavan EMUI 10 -ohjelmiston – testiversio julkaistaan kuukauden päästä

Huawei julkisti tänään täyden uuden HarmonyOS-käyttöjärjestelmänsä mutta jatkaa kehitystä myös Android-pohjalta. Tältä osin esiteltiin EMUI-ohjelmiston seuraava versio EMUI 10.

EMUI 10:n beetestaus on alkamassa 8. syyskuuta. Ensimmäisenä EMUI 10:n testiversio on tulossa saataville P30 ja P30 Pro -puhelimille ja tämän jälkeen Mate 20 -sarjan huippupuhelimille.

Vielä loppuvuoden aikana markkinoille tuleviin Mate 30 -sarjan puhelimiin EMUI 10:tä odotetaan esiasennettuna.

EMUI 10 tulee pohjautumaan seuraavan Android-version Android Q:n perustalle. Googlen odotetaan julkaisevan Android Q:n elo-syyskuun aikana.

Varsinaisia tietoja EMUI 10:n sisältämistä uudistuksista Huawei on kertonut toistaiseksi pintapuolisesti. Se tulee tarjoamaan parannetun järjestelmän laajuisen tumman tilan, joka tarjoaa rajapinnat myös sovelluskehittäjille, sekä muita muutoksia, kuten paremman eri laitteiden yhteistoiminnan.

Käyttöliittymässä nähdään myös uudistetut kuvakkeet ja animaatiot, minkä lisäksi aina päällä -näyttötilan vaihtoehdot laajenevat.

Älypuhelimen näytön voi jatkossa jakaa tietokoneen ruudulle mahdollistaen esimerkiksi viesteihin vastaamisen puhelimen kautta tietokoneen näppäimistöllä sekä helpon tiedostojen siirron. Lisäksi autokäyttöön Huawei esittelee Android Autoa ja Applen CarPlayta vastaavan HiCar-näkymän.

EMUI 10 tuo jälleen myös suorituskykyparannuksia monilla eri osa-alueilla.