Huawei haluaa lyödä Applen – ”Suomessa olemme jo numero yksi”

Huawei haluaa nousta kahdessa vuodessa maailman toiseksi suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi ohi Applen, kommentoi sen kuluttajaliiketoiminnan johtaja Richard Yu julkistettuaan viime viikolla Münchenissä yhtiön uudet Mate 9 -huippupuhelimet.

Huawei lasketaan nykyisin maailman kolmanneksi suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi. IDC:n mukaan heinä-syyskuussa Huawei toimitti 33,6 miljoonaa älypuhelinta, kun Applen iPhone-toimitukset ylsivät 45,5 miljoonaan. Huawein toimitukset kasvoivat 23 prosentilla vuotta aiemmasta samalla, kun iPhoneja toimitettiin 5 prosenttia vähemmän. Huawein takana nousevat nopeasti myös kiinalaisvalmistajat OPPO ja vivo, joiden on myös kerrottu syöneen myös Huawein myyntiä Kiinassa.

– Nappaamme heidät askel askeleelta, innovaatio innovaatiolta, totesi Yu kisasta Applen kanssa.

– Tulee lisää mahdollisuuksia: tekoäly, virtuaalitodellisuus, lisätty todellisuus. Se on kuin ajaisi autolla: jokaisessa kaarteessa tai mutkassa on mahdollisuus ohittaa kilpailijat.

 

Huawein on jo kerrottu ylittäneen tänä vuonna 100 miljoonan toimitetun puhelimen rajan.

– Kun kerroimme neljä vuotta sitten haluavamme myydä puhelimia, ihmiset sanoivat meitä hulluiksi. Kun sanoimme haluavamme myydä 100 miljoonaa puhelinta, he sanoivat meitä hulluiksi, totesi Yu

Suomessa Huawei sisasrbrändinsä Honorin kera on tehnyt viimeisen parin vuoden aikana huikean nousun nostaen markkinaosuutensa jopa noin neljännekseen. Tämä ei ole jäänyt huomaamatta edes Huawein ylimmässä johdossa.

– Suomessa me olemme jo numero yksi, kommentoi Yu uutistoimisto Reutersin mukaan Münchenin julkistustilaisuudessa.

Uusien Mate 9 -puhelinten myyntiintulosta Suomessa ei vielä ole tietoa. Uutuuksillaan Huawei pyrkii vahvistamaan asemiaan nyt suurissa Euroopan maissa, kuten Saksa, Ranska ja Iso-Britannia.

Samsungin Galaxy Note7:n kanssa kokemat ongelmat ja mallin poisveto markkinoilta voivatkin sataa Huawein laariin. Sillä on nyt oiva tilaisuus iskeä suurikokoisella älypuhelinuutuudellaan, jolle ei juurikaan ole varteenotettavia kilpailijoita Euroopassa kokoluokassaan.

Huawein uuden Mate 9:n hinta on 699 euroa ja erikoisversio Porsche Design Huawei Mate 9:n jopa 1 395 euroa.