Huawei esitteli uudenlaista akkuteknologiaa, supernopeasti latautuva puhelin julki joulukuun lopulla

Huawei on kehittänyt uutta akkuteknologiaa, joka yhdistää tuttuun litiumioniakkuun grafeenia. Huawein mukaan sen uudessa akussa on kyse maailman ensimmäisestä pitkän eliniän litiumioniakusta, joka kestää korkeita lämpötiloja.

Grafeenin lisääminen litiumioniakkuun mahdollistaa akun pysyvän toimintakykyisenä 10 astetta aiempaa korkeammissa 60 asteen lämpötiloissa. Lisäksi grafeenilla ehostetun akun eliniän kerrotaan olevan kaksinkertainen tavalliseen verrattuna.

Huaweilla akkututkimusta ja -kehitystä on tehnyt Watt Laboratory. Sen päätutkijan tohtori Yangxing Lin mukaan korkeissa lämpötiloissa käytettäessä grafeenilla ehostettu akku on 5 celsiusastetta viileämpi kuin normaalit litiumioniakut. Lisäksi 2 000 korkeassa 60 asteen lämpötilassa tehdyn akun uudelleenlatauksen jälkeen akku säilyttää yli 70 prosenttia kapasiteetistaan ja 60 asteessa säilyttäminen 200 päivän ajan vie vain 13 prosenttia kapasiteetista.

Huawein uutta akkuteknologiaa ei vaikuta olevan ensisijaisesti suunnattu pienikokoisiin laitteisiin, kuten älypuhelimiin. Sen sijaan Huawei puhuu akkujen käytöstä verkon tukiasemissa, jotka tietyillä maapallon alueilla voivat sijaita erittäin kuumissa olosuhteissa. Uusilla akuilla varustettujen tukiasemien käyttöikä voi pidetä yli neljään vuoteen korkeissakin lämpötiloissa. Samoin Huawein mukaan sähköisten ajoneuvojen toimintamatka pitenee uusilla akuilla ja paljon lämpöä itsessään tuottavat ja näin akkua rasittavat drone-lennokit muuttuvat turvallisemmiksi.

Sen sijaan älypuhelimiin on löytämässätiensä Huawein uusi pikalatausteknologia, jota on jo aiemminkin esitelty. Watt Laboratoryn päätutkijan Yangxing Lin mukaan Huawei tulisi esittelemään joulukuun lopulla uutta pikalatausta hyödyntävän puhelimen.

Aiemmin tekniikan on esitelty lataavan 3 000 milliampeeritunnin akun 48 prosentin varaukseen vain 5 minuutissa. Tämä on vielä huomattavasti nopeammin kuin edes Huawein hiljattain uusissa Mate 9 -puhelimissa esittelemä pikalataus.

Huaweilta on kiinalaislähteistä viime viikkojen aikana huhuttu useampaan otteeseen julkistettavaksi erikoista konseptipuhelinta. Myös uusi pikalatausteknologia voi tulla juuri tämän huhutun konseptipuhelimen yhdeksi ominaisuudeksi.

Huawein konseptipuhelimen odotetaan olevan hyvin pelkistetty ja varustettu Samsungin valmistamalla näytöllä, joka kaartuu neljälle reunalle. Laitteessa saattaisi olla erilaisia antureita, mutta yllättäen huhujen mukaan ei esimerkiksi lainkaan kameroita tai edes näkyviä kaiuttimia tai kuulokeliitäntää. Kyse olisi laajemmasta konseptista, jossa keskiönä olevaan puhelimeen liittyisivät muut laitteet – myös lisäkamerat.

Kuten aina, huhuihin kannattaa kuitenkin suhtautua aina varauksella.