Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huaweilta oma pilvitallennuspalvelu älypuhelimille - mahdollistaa muun muassa varmuuskopioinnin

Huawei tuo älypuhelimilleen uuden oman Huawei Mobile Cloud -pilvipalvelunsa.

Uuden palvelun avulla voi varmuuskopioida ja palauttaa tietoja ja puhelinasetuksia langattomasti, synkronoida ja siirtää dataa Huawein älylaitteiden välillä sekä varastoida tiedostoja turvallisesti pilvitallennustilaan ja päästä niihin siellä käsiksi. Huawei Mobile Cloudin tilaajat saavat käyttöönsä maksutta 5 gigatavua verkkotallennustilaa. Lisää tallennustilaa voi hankkia vuodesta 2018 alkaen.

Huawei Mobile Cloud -päivitys tulee tarjolle Huawei P10 ja P10 Plus -malleille 30. syyskuuta 2017 ja P10 litelle 10. lokakuuta 2017 alkaen. Muihin malleihin päivitys tulee myöhemmin vaiheittain.

Huawei Mobile Cloudin täysversio on aluksi saatavilla Suomessa, Puolassa, Saksassa, Italiassa, Ranskassa, Espanjassa, Isossa-Britanniassa ja Alankomaissa.

Huawei kertoo, että jatkossa kaikki kameralla otetut valokuvat ja videot sekä ruutukaappaukset ja -tallennukset saa automaattisesti varmuuskopioitua pilvipalveluun. Näin niihin pääsee käsiksi myös verkkoselaimella osoitteesta cloud.huawei.com tai älylaitteen galleriasovelluksesta.

Tiedot voi myös synkronoida kaikkien Huawein matkapuhelinten kesken, joten pääsy yhteystietojen, kalenterin, Wi-Fin ja muistiinpanojen onnistuu useista eri laitteista, joissa on käytössä sama Huawei ID -tili.

Huawein mukaan kaikki sen pilvipalveluun tallennettu data varastoidaan pelkästään Euroopan unionin alueella sijaitsevilla eurooppalaisilla palvelimilla EU:n tietoturva- ja yksilösuojalakien mukaisesti.

”Huawei Mobile Cloudin lanseeraus alleviivaa sitoutumistamme aiempaa helppokäyttöisemmän käyttäjäkokemuksen luomiseen varmistaen, että data on helposti varmuuskopiotavissa ja palautettavissa”, kommentoi Yanmin Wang, Keski- ja Itä-Euroopan ja Pohjoismaiden johtaja Huawei Consumer Business Groupista. “Kaikki tiedostot ja valokuvat pysyvät EU-palvelimilla, minkä lisäksi meillä on EU-maissa paikalliset asiantuntijatiimit huolehtimassa, että käyttäjät voivat hyödyntää palvelua turvallisin mielin.”