Uusi verkkokauppa Teknavi.com

HTC:ltä ikävä yllätys Eurooppaan – vähemmän muistia, korkeampi hinta

Juuri julkistettu HTC One A9 on mielenkiintoinen tapaus. Moni varmasti toivoi puhelimen olevan seuraava huippumalli ja aiempien One-puhelinten korvaaja. Lopputuloksena on kuitenkin enemmän keskiluokan tehoja tarjoava laite, joka onneksi on myös kohtuuhintainen. Ikävä kyllä nykytrendit näyttävät estävän meitä eurooppalaisia nauttimasta näistä kohtuuhinnoista.

HTC One A9

 

One A9:n ulkomuoto on herättänyt paljon keskustelua. Kopiosyytöksien kanssa kannattaa yleensä olla varovainen, sillä nykypäivän tasapäisillä mobiilimarkkinoilla kaikki laitteet muistuttavat monilta osin toisiaan ja kaikki valmistajat lainaavat ideoita kilpailijoilta. One A9:n muotoilu heijastelee kuitenkin niin paljon iPhone 6 -versioiden henkeä, että yhdennäköisyydestä on vaikea vaieta täysin.

Samalla uutuuspuhelin vaikuttaa tekevän monia asioita oikein. The Verge esimerkiksi kehuu sekä laitteen laatutuntumaa että sujuvaa toimintaa. HTC:n strategiana onkin kehittää One A9:ää Android-käyttöjärjestelmä edellä, jolloin käyttäjän hallintamahdollisuudet nousevat etualalle ja valmistajan omat muokkaukset jäävät taka-alalle. HTC on myös luvannut päivittää One A9:n aina 15 päivän sisällä Googlen Nexus-puhelimista, mikä on onnistuessaan huikea etu kilpailijoihin nähden.

Yhdysvalloissa One A9:n hinnaksi kerrotaan 399,99 dollaria eli suoraan käännettynä noin 368 euroa. Kyseisellä rahamäärällä saa laitteen, joka on varustettu muun muassa Snapdragon 617 -järjestelmäpiirillä, kolmen gigatavun RAM-muistilla, 32 gigatavun tallennustilalla ja monilla hyödyllisillä ominaisuuksilla.

Euroopassa tarina on kuitenkin varsin toisenlainen. The Vergen mukaan One A9 maksaa Iso-Britanniassa 429,99 puntaa eli suoraan käännettynä noin 617 euroa. Hintaero dollareihin verrattuna on järkyttävä. Kirsikkana kakun päällä Briteissä myydään nähtävästi heikompaa laiteversiota, josta löytyy vain kaksi gigatavua RAM-muistia ja 16 gigatavua tallennustilaa.

Suomen lopullinen hintataso ja saatavuus ei ole tässä vaiheessa tiedossa. Hyvin todennäköisesti One A9 -hinnat päätyvät kuitenkin meillä lähemmäs Iso-Britannian hintatasoa. Saman tempun tekivät myös uudet Nexukset, joiden hinnat nousevat eurokäännöksessä varsin tuntuvasti.

HTC One A9:n eri värivaihtoehdot