Uusi verkkokauppa Teknavi.com

"iPhonemainen" HTC:n huippupuhelin saamassa jatkoa

HTC julkaisi aiemmin tällä viikolla uuden One A9 -puhelimen, joka teknisiltä ominaisuuksiltaan asettuu ylempään keskiluokkaan. Laite on metallirunkoinen ja pyöreämuotoinen, ja monet ovat moittineet HTC:n kopioineen muotoilua häpeilemättömästi Applen iPhone 6 -malleista. Kopioinnista voi olla montaa mieltä, mutta ainakin HTC:lla ollaan ilmeisen tyytyväisiä lopputulokseen, sillä A9:n muotoilua tullaan käyttämään pohjana myös valmistajan tulevissa puhelimissa.

HTC:n Jack Tong on maininnut, että One A9 on eräänlainen virstanpylväs yhtiölle, ja sen myötä tarkoitus on siirtyä uuteen, muodikkaampaan vaiheeseen. One A9:n muotokieltä on tarkoitus käyttää jatkossa niin huippuluokan One M -sarjan puhelimissa kuin edullisemmissa Desire-sarjan puhelimissakin.

HTC One A9 on varustettu viisituumaisella Full HD -näytöllä ja Snapdragon 617 -suorittimella. Yhdysvaltojen versiossa RAM-muistia on kolme gigatavua ja hintaa sillä on 400 dollaria, eli noin 370 euroa. Eurooppaan tulevassa versiossa RAM-muistia on vain kaksi gigatavua ja hinta esimerkiksi Iso-Britanniassa nousee yli 600 euroon.