Uusi verkkokauppa Teknavi.com

HTC esitteli uuden puhelimen – edeltäjää heikommat ominaisuudet

HTC on odotetusti esitellyt uuden One A9s -puhelimen. Nimenkin perusteella voi jo päätellä, että kyseessä on uudistettu versio viimevuotisesta One A9 -mallista, mutta yllättäen kyseessä onkin heikommilla spekseillä varustettu malli. Oletettavasti HTC tähtää uutuudella alempaan hintaluokkaan, mutta tästä saadaan varmempaa tietoa vasta myöhemmin.

Ulkoisesti One A9s muistuttaa hyvin paljon edeltäjäänsä, jonka ulkonäköä monessa yhteydessä sanottiin iPhonesta matkituksi. Uudessa mallissa on esimerkiksi takakameran sijainti muuttunut ylälaidan keskeltä yläkulmaan ja etupuolelta on siivottu pois HTC-logo.

Uusi malli on vajaan millimetrin verran A9:ää paksumpi ja muutaman gramman painavampi. Näyttö on edelleen viisituumainen, mutta tarkkuus on pudonnut Full HD -tasolta 720p-tasolle ja näyttötyyppi on muuttunut AMOLEDistä LCD:ksi. Järjestelmäpiiri on vaihtunut Snapdragon 6157:stä MediaTekin Helio P10:een ja akun kapasiteetti kasvanut 150 milliampeeritunnilla 2300 milliampeerituntiin. RAM-muistia ja tallennustilaa on tarjolla versiosta riippuen kaksi ja 16 gigatavua tai kolme ja 32 gigatavua.

Takakamera on edelleen varustettu 13 megapikselin kennolla, mutta linssin valovoima on heikentynyt, eli uutuudessa aukko on pienempi f/2,2, kun edeltäjässä luku oli f/2,0. Etupuolella neljän megapikselin Ultrapixel-kamera on vaihtunut perinteisempään viiden megapikselin kameraan.

Viime vuonna One A9 herätti hämmennystä hinnoittelullaan, ja esimerkiksi Suomessa sen suositushinta nousi peräti 600 euron tienoille, eli lähelle lippulaivaluokkaa. HTC:n onkin syytä miettiä tarkkaan uuden mallin hinnoittelu, mikäli se mielii saada sitä myydyksi. One A9s:n hinta- ja saatavuustiedot selviävät myöhemmin.