Uusi verkkokauppa Teknavi.com

HTC 10 on sittenkin hieman vesisuojattu

HTC paljasti tällä viikolla uuden ja monilta osin varsin vakuuttavan älypuhelimen. HTC 10:n julkistustilaisuudessa ei erityisesti mainittu laitteen vedenpitävyyttä tai IP-luokitusta, mutta tämä ei onneksi tarkoita, että laite olisi täysin suojaamaton.

HTC:n viestintäjohtaja Jeff Gordon kertoi kysyttäessä Twitterissä, että HTC 10:llä on IP53-luokitus. Uutuuspuhelin ei siis yllä esimerkiksi Galaxy S7:n nauttimaan IP68-luokitukseen, mutta toisaalta HTC-lippulaiva ohittaa LG G5:n, jolla ei ole minkäänlaista mainittavaa IP-luokitusta.

G5:n tapauksessa luokituksen puute on ymmärrettävä seuraus laitteen avattavasta luonteesta. Gordonin mukaan HTC 10:ssä päädyttiin IP53:een ”parhaan mahdollisen metallidesignin saavuttamiseksi”.

Mutta mitä IP53 käytännössä tarkoittaa. Luokituksen enismmäinen numero kertoo, kuinka tiivis laite on kiinteiden aineiden kannalta. Tasolla 5 laite on pölysuojattu. HTC 10 ei siis ole täysin pölytiivis, mutta mahdollisesti sisään kulkeutuvien määrien ei pitäisi häiritä laitteen toimintaa.

IP-merkinnän jälkimmäinen numero kertoo nesteiden vastaisesta suojauksesta. Tasolla 3 laite on suojattu roiskevedeltä, joka saapuu enintään 60 asteen kulmassa pystysuorasta katsoen. Suuria loiskahduksia HTC 10 ei siis kestä, mutta pienten roiskeiden tai vaikkapa kylpyhuoneen ilmankosteuden ei pitäisi olla ongelma.