Uusi verkkokauppa Teknavi.com

HTC 10 on ensimmäinen Applen AirPlaytä tukeva Android-puhelin

HTC:n juuri esittelemä uusin lippulaivapuhelin 10 on ensimmäinen Android-puhelin, joka tukee jo tehtaalta tullessaan Applen AirPlay-toimintoa. Kyseessä on iloinen uutinen esimerkiksi Apple TV:n omistajille.

AirPlay on Applen oma standardi, jonka turvin voi siirtää musiikkiaja liikkuvaa kuvaa lähiverkon yli AirPlaytä tukevaan soittimeen tai Apple TV -mediatoistimeen. Monilla valmistajilla on valikoimissaan AirPlaytä tukevia aktiivikaiuttimia ja musiikkilaitteita, jotka voivat soittaa musiikkia langattomasti Applen laitteista, kun taas Apple TV:llä voi AirPlayn avulla peilata iOS- tai OS X -laitteen näytön televisioruudulle.

Tähän asti Android-laitteille on saanut AirPlay-mahdollisuuksia kolmannen osapuolen sovelluksilla, mutta HTC toteutti tuen puhelimelleen jo valmiiksi. Käyttäjän kannalta tämä on tietysti iloinen uutinen, sillä markkinoilla on runsain mitoin AirPlaytä tukevia laitteita, eikä käyttäjää ole sidottu vain yhteen ekosysteemiin.

SlashGear kertoo, että AirPlay-tuki on osa HTC:n pitkän tähtäimen suunnitelmaa, jossa se haluaa antaa käyttäjille valinnanvaraa. HTC ei halua sitoa laitteita vain tiettyihin alustoihin tai standardeihin. HTC:n edustajan mukaan se voisi esimerkiksi ottaa käyttöön Apple Pay- tai Samsung Pay -lähimaksutuet, jos valmistajat tämän mahdollistaisivat ulkopuolisille.