Yrityskäyttöön soveltuva Surfacen kilpailija tammikuussa Suomeen

HP tuo uuden Elite x2 -hybridilaitteensa myyntiin Suomessa tammikuussa. Yhtiön mukaan uutuuslaite soveltuu täydellisesti yrityskäyttöön. 12-tuumainen tabletti on suora kilpailija Microsoftin samankokoiselle Surface Pro 4 -laitteelle ja HP:n laite lainaakin paljon Surfacelta.

– Suunnittelimme HP Elite x2:n ohueksi, kevyeksi ja tehokkaaksi kokonaisuudeksi, jonka yksinkertainen tyylikkyys vetoaa käyttäjiin ja joka samalla täyttää IT-osastojen mobiileille työkaluille asettamat kestävyys-, luotettavuus-, huollettavuus- ja hallittavuusvaatimukset, kertoo HP Inc:n EMEA-alueen Commercial Mobility, Personal Systems liiketoiminnasta vastaava johtaja Frank Brassart.

HP Elite x2:n materiaalina on käytetty alumiinia ja runko onkin vain 8,1 millimetriä paksu. Tarkkaa painoa HP ei kerro tiedotteessaan kerro, mutta laite painaa alle kilon. Surface-laitteiden tyyliin HP:n laitteessa on seisontatuki, jonka laajuus on 150 astetta ja sitä voi säätää portaattomasti. 12 tuuman Full HD -näytön kuvasuhde on 3:2.

Elite x2:n käyttöjärjestelmänä toimii tuttuun tyyliin Windows 10. Laitteen nopeudesta huolehtii Intelin erilaiset Core M vPro -suorittimet, joissa ei ole tuulettimia ollenkaan. Laite tukee myös verkkoyhteyksiä 4G:hen saakka. Laitteen mukana toimitetaan HP Active Pen -kosketusnäyttökynä, mutta näppäimistön joutuu ostamaan erikseen.

HP:n mukaan laitteen tietoturva on hyvällä mallilla ja Elite x2 on helppo huollettava. HP Elite x2 1012 tulee myyntiin Suomessa tammikuun aikana. Edullisimman version voi hankkia itselleen 999 euron hintaan. HP Travel Keyboard -lisänäppäimistö maksaa 159 euroa.