Honor aloitti Android 14 -päivitykset pitkän odotuksen jälkeen - MagicOS 8.0 ladattavissa taittuvanäyttöiselle Magic V2:lle

Honor on vihdoin päässyt alkuun Android 14 -käyttöjärjestelmäversiopäivitysten kanssa.

Ensimmäisenä Honor on tuonut Android 14:ään perustuvan MagicOS 8.0 -ohjelmistonsa päivityksenä taittuvanäyttöiselle Magic V2:lle.

MagicOS 8.0 tuli saataville aiemmin esiasennettuna Honorin vuoden 2024 huippupuhelimessa Magic6 Prossa. Magic V2 ehti tulla ennen sitä helmikuussa saataville vielä vanhalla Android 13 -käyttöjärjestelmäversiolla osana MagicOS 7.2 -ohjelmistoa.

Google julkaisi Android 14 -käyttöjärjestelmäversion omalta osaltaan jo 4. lokakuuta 2023, joten Honorilta on kulunut päivitysten aloittamiseen aikaa ei enempää eikä vähempää kuin puoli vuotta.

Honor kertoi aiemmin Android 14 / MagicOS 8.0 -päivitysaikataulustaan, jonka mukaan Magic V2:n piti saada päivitys vasta kesäkuussa. Päivityksen jakelu on kuitenkin alkanut jo nyt Suomessa. Oman laitteen osalta päivityksen saatavuuden voi tarkistaa valikosta Asetukset – Järjestelmä ja päivitykset – Ohjelmistopäivitys.

Honorin aiemmin julkaiseman aikataulun mukaan 12. huhtikuuta päivitys olisi tulossa Magic5 Prolle ja 7. toukokuuta Magic4 Prolle. Monet muut Honor-laitteet saavat päivityksen kerrotun mukaan tulevien kuukausien aikana.

Magic V2:lle MagicOS 8.0 saapui yhdessä 1. huhtikuuta päivättyjen tietoturvakorjausten kanssa.

MagicOS 8.0:ssa Honor on panostanut muun muassa tekoälyä hyödyntäviin toimintoihin Android 14:n uudistusten ohella.

Googlen mukaan yleisesti Android 14 parantaa jälleen kehittäjien tuottavuutta, minkä lisäksi mukana on parannuksia suorituskykyyn, yksityisyyteen ja turvallisuuteen sekä järjestelmän kustomointimahdollisuuksiin.

MagicOS 8.0:ssa on panostettu erityisesti tekoälyyn sekä aikeita ennakoivaan käyttöliittymään. Honor on kertonut MagicOS 8.0:n tarjoavan parannuksia erityisesti neljällä osa-alueella, jotka ovat älykkäät yhteydet, suorituskyky, yksityisyys ja turvallisuus sekä visuaalinen estetiikka.

MagicOS 8.0:ssa sisältää uuden Magic Portal -toiminnon, joka mahdollistaa tekoälyyn pohjautuen erilaisia pikavalintoja helposti yhdellä pyyhkäisyllä valittavaksi sekä jouhevamman käytettävyyden. Magic Portal tunnistaa esimerkiksi osoitteet ja muuttaa ne Google Mapsiin vieviksi linkeiksi. Lisäksi esimerkiksi kuvia voi valita ja raahata näytön reunaan, jolloin aukeavat jakovalinnat.

Magic Portal toimii Honorin mukaan muutamina esimerkkeinä yhdessä muun muassa Googlen ja Metan sovellusten ja X:n kanssa. Yhteensä tuettuja merkittäviä sovelluksia on yli sata.

Käyttöliittymän kannalta MagicOS 8.0:ssa on mukana myös Magic Capsule -toiminto, joka esittää ilmoituksia ja päivittyviä tietoja sovelluksista etukamerareiän ympärille.

Monien muiden Android-ohjelmistojen jo mahdollistamalla tavalla MagicOS 8.0:ssa myös Honor on avannut lukitun näytön näkymän monipuolisemmin muokattavaksi mitä tulee ulkoasuun esimerkiksi fontin ja muun viimeistelyn osalta.

Mukana on myös parannuksia animaatioihin, suorituskykyyn sekä ultravirransäästötila.

Magic V2:n MagicOS 8.0:n uudistukset Honorin mukaan

Uusi järjestelmä on tasaisempi, turvallisempi, helppokäyttöisempi ja virtaa säästävämpi, ja sen aloitusnäyttö on hauskempi.

 • Tasainen ja saumaton
  • Tasaiset animaatiot: Täysin uusi ihmiskeskeinen liikesuunnittelu tarjoaa luonnollisemman ja mukavammin käyttökokemuksen. Käynnistys-/poistumisanimaatio voi keskeyttää liiketehosteet sovelluksissa. Prosessi on koherentimpi ja tasaisempi.
  • Tasaisempi suuri kuormitus: Parantaa monen sovelluksen rinnakkaiskäytön vakautta ja tasaisuutta. Esimerkiksi kun teet ostoksia samalla kun katselet live-suoratoistoja/videoita, sekä hintavertailu että mini-ikkunan live-suoratoisto/video ovat tasaiset.
 • Tutustu aloitusnäyttöön
  • Magic-kapseli: Magic-kapseli näkyy kapselinmuotoisena ja näyttää käynnissä olevat tehtävät, jolloin on helppoa katsoa tosiaikainen tila, tehdä pikatoimia tai siirtyä nopeasti sovelluksiin. Tämä toiminto tarjoaa tarkat ja tehokkaat palvelut.
  • Aloitusnäytön pikapalvelut: Tuo pikakuvakkeet näkyviin pitämällä sovelluskuvaketta painettuna ja vetämällä sitä, niin voit käyttää usein käytettyjä palveluita suoraan.
  • Uusi kansio: Täysin uusi muotoilu tarjoaa enemmän kansiokokoja, mikä tekee mukautetusta aloitusnäytöstä joustavamman. Voit säätää kansiota vapaasti pitämällä sitä painettuna ja vetämällä reunaa (kaikki sovellukset eivät tue tätä).
  • Korttipino: Aloitusnäytöllä on lisää kortteja. Tämä päivitys tukee samankokoisten korttien pinoamista, mikä säästää enemmän tilaa aloitusnäytöllä. Vaihda kortteja pyyhkäisemällä ylös tai alas.
 • Älykäs ja tehokas
  • Magic-portaali: Tukee tekstin tai kuvien koskettamista ja pitämistä ja sitten vetämistä vasemmalle tai oikealle Magic-portaalin aktivointia varten joissakin sovelluksissa muihin sovelluksiin tai palveluihin jakamista varten. Tämä voi säästää aikaa ja helpottaa toimintoja. Voit kokeilla sitä kohdasta Asetukset -> Avustaja -> Magic-portaali.
 • Kätevä ja helppokäyttöinen
  • Henkilökohtainen avustaja: Aikataulutyökalu on päivitetty Henkilökohtaiseksi avustajaksi, ja se sisältää kaikki aikataulut. Tämä toiminto pystyy analysoimaan erilliset aikataulut automaattisesti ja tallentamaan ne. Koko päivän kestävät tapahtumat näkyvät selkeästi kohdassa Omat tapahtumat tänään, joten voit hallita henkilökohtaisia tapahtumiasi tehokkaasti.
 • Median luominen
  • Mukautettu kameran asettelu: Tämä päivitys tukee mukautettua asettelua kameratilalle. Voit napauttaa ja pitää kuvakkeita ja siirtää usein käytetyt tilat matalalle toiminta-alueelle helppoa käyttöä varten.
 • Pitkä akun kesto
  • Ultravirransäästö: Ultravirransäästötila on lisätty pidentämään akun kestoa huomattavasti. Voit ottaa sen käyttöön kohdasta: Asetukset -> Akku > Ultravirransäästötila.
 • Vartija
  • Sumenna yksityiset tiedot: Valitse sumennettava kuva ja napauta kohtaa Jaa -> Sumenna yksityiset tiedot, niin profiilikuva, lempinimi, puhelinnumero ja muut kuvan arkaluontoiset tiedot sumennetaan automaattisesti tietosuojasi turvaamista varten.