HMD yllätti: Barbie-puhelin tulossa kesällä

Kesällä markkinoille on tulossa ensimmäinen Barbie-puhelin suomalaisen HMD Globalin ja leluyhtiö Mattelin yhteistyönä.

Nokia-puhelimista tähän asti tunnettu HMD Global esitteli omassa lanseeraustilaisuudessaan Barcelonassa ennen Mobile World Congress -messuja uutta strategiaansa.

Vuodesta 2016 asti vain Nokia-brändin tuotteisiin keskittynyt HMD Global ilmoitti alun perin jo syksyllä 2023 merkittävästä strategiamuutoksesta.

HMD:n strategia rakentuu jatkossa usealle brändille, mukaan lukien sen oma HMD-brändi. HMD-tuotevalikoiman lisäksi HMD Globalin palettia täydentävät eri lisensointikumppanuudet ja brändiyhteistyöt.

Nyt Barcelonassa HMD julkisti uudeksi yhteistyökumppanikseen leluyhtiö Mattelin ja erityisesti sen Barbie-brändin.

Vielä nyt uutta Barbie-puhelinta ei julkistettu, vaan sen kerrottiin olevan tulossa heinäkuussa. Kyseessä tulee olemaan pinkki simpukkapuhelin, Barbie Flip Phone.

HMD:n mukaan uusi, upea retrosimpukkapuhelin tuo taattua tyyliä, nostalgiaa ja digipaussia sekä on kesän kuumin asuste.

”Mattelin ytimessä on design ja innovaatio, ja tämä uusin yhteistyö on uusi askel eteenpäin tähän suuntaan. Barbie x HMD -julkaisu on odotetuin hetki vähään aikaan kaiken ikäisille Barbie-faneille. Olemme innoissamme voidessamme paljastaa yhteistyön maailmalle Mobile World Congressissa”, sanoo Ruth Henriquez, Mattel EMEA:n kuluttajatuotteiden, julkaisujen ja LBE:n johtaja.

”Sitoutumisemme ihmiskeskeiseen innovointiin on vauhdittanut laajentumistamme ja avannut uusia näkymiä meille ja yhteistyökumppaneillemme. Se on ollut liikkeellepaneva voima monibrändistrategian käyttöönotossa. Olemme ylpeitä merkittävistä kumppaneista, joiden kanssa teemme yhteistyötä, ja laajennamme innoissamme yhteistyötämme Mattelin kaltaisten dynaamisten uusien kumppaneiden kanssa. Barbien ja HMD:n päämääränä on säväyttää kesällä julkaistavalla uudella flip-puhelimella.” Lars Silberbauer, HMD:n markkinointijohtaja.