Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Hiilikuiturunkoinen Carbon 1 MK II -älypuhelin tulossa vihdoin saataville - ohut ja kevyt vaihtoehto 799 eurolla

Rakenteeltaan erikoinen älypuhelin on varustettu kovalla hintalapulla.

Saksalainen Carbon Mobile on kertonut tänään aiemmin julkistetun Carbon 1 MK II -älypuhelimensa myyntiintulosta.

Alun perin puhelimen piti tulla saataville jo kesällä 2020, mutta erinäisistä syistä, kuten koronapandemian vaikutuksista johtuen, lanseeraus on viivästynyt merkittävästi. Nyt toimitukset ovat pääsemässä käyntiin kuluvan maaliskuun aikana.

Carbon-älypuhelimen erikoisuus on sen hiilikuiturakenne. Valmistaja kuvailee puhelintaan markkinoiden keveimmäksi ja ohuimmaksi huippuluokan älypuhelimeksi. Paksuutta Carbon 1 MK II:lla on 6,3 millimetriä ja painoa sillä on vain 125 grammaa. Puhelimen mainostetaankin olevan kolmanneksen kevyempi ja neljänneksen ohuempi kuin tavanomainen älypuhelin.

Materiaalina hiilikuitu on tuttu auto- ja ilmailuteollisuudesta mutta älypuhelimissa se on harvinaisempaa. Hiilikuitu on kevyttä mutta samalla kestävää. Ongelmana on ollut hiilikuidun yhteyssignaalia heikentävä vaikutus, jota uutuudessa on ratkaistu yhdistämällä sitä komposiittimateriaaliksi paremman signaalin läpäisykyvyn saavuttamiseksi. Rakenne- ja materiaaliratkaisua kutsutaan nimellä HyRECM eli Hybrid Radio Enabled Composite Material Technology.

Rungon lisäksi puhelimen takapinnassa näkyy hiilikuitua. Hiilikuidun lisäksi Carbon 1 MK II:ssa on näyttölasina vain Corningin uusin ja paras Gorilla Glass Victus.

Carbon 1 MK II:n ominaisuuksia ovat 6,01 tuuman AMOLED-näyttö 18:9-kuvasuhteella ja 2160×1080 pikselillä, MediaTekin Helio P90 -järjestelmäpiiri, 8 gigatavua RAM-käyttömuistia, 256 gigatavua sisäistä tallennusmuistia, muistikorttipaikka / kaksi SIM-korttipaikkaa, 4G LTE / Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet ja USB-C-liitäntä. Takana on kaksi kameraa 16 megapikselin pääkameralla. Etukameran tarkkuus on 20 megapikseliä.

Ominaisuuksiltaan puhelimessa ei siis ole mitään kovin ihmeellistä. Käyttöjärjestelmäversiona on vielä aluksi Android 10, mutta Android 11 -päivitystä lupaillaan toukokuulle.

Puhelin on teknisesti on hieman ikääntynyt, sillä sitä ei ole päivitetty juurikaan, vaikka myyntiintulo on viivästynyt lähes vuodella. Alun perin puhelimessa piti olla kuitenkin vanhempi Gorilla-lasi ja puolet vähemmän tallennusmuistia.

Puhelimen mitat kokonaisuudessaan ovat 153,5 x 74 x 6,3 millimetriä. Akun kapasiteetti on 3 000 milliampeerituntia, eli sen suhteen on hieman tingitty ohutta ulkomuotoa tavoiteltaessa. Pikalataus täyttää akun tyhjästä puolilleen 30 minuutissa. Sormenjälkilukija on sijoitettu laitteen kyljelle.

Carbon Mobile myy Carbon 1 MK II -älypuhelinta omassa verkkokaupassaan 799 eurolla, minkä lisäksi se on saatavilla myös valituilta jälleenmyyjiltä.