HERE piikittelee Googlen karttoja

Google toi offline-navigoinnin ja -hakumahdollisuuden karttasovellukseensa tässä kuussa. Näin Google Maps paransi toimintaansa varsin toivotulla osa-alueella. Jo pidempään offline-kartoistaan tunnettu HERE on nyt ottanut kantaa Googlen päivitykseen lyhyen vertailun avulla.

Uudessa blogikirjoituksessa vertaillaan HERE Mapsin ja Google Mapsin tarjoamia mahdollisuuksia tilanteisiin, joissa verkkoyhteyttä ei ole saatavilla. Vähemmän yllättäen HERE antaa ymmärtää, että sen sovellus hoitaa homman Google Mapsia paremmin.

HEREn eduiksi nousevat muun muassa kattavammat offline-reittiohjeet, useiden käyttöjärjestelmien tuki sekä mahdollisuus navigoida autoilun lisäksi myös kävellen tai julkisilla. Lisäksi HERE huomauttaa Google Mapsin ladattujen karttojen vievät paljon tilaa ja mahdollistavan vain jäykän rajauksen. Google Mapsissa offline-kartta ladataan valitsemalla neliönmuotoinen alue kartalta, kun taas HERE Mapsissa tarjolla on lista maista ja alueista, jotka käyttäjä voi ladata puhelimen muistiin.

Pidempään ominaisuutta hionut HERE onkin varmasti edellä offline-tarjonnassa. Blogikirjoituksen kommenteissa käyttäjät kuitenkin muistuttavat, että offline-navigointi ei ole karttasovelluksen ainoa käyttötarkoitus. Google Maps saa vastapainoksi kehuja esimerkiksi HEREä tarkemmista kartoista. Mielenkiinnosta haluammekin kysyä lukijoiltamme: kumpaa sovellusta sinä käytät mieluummin?

Google Maps tukee nykyisin offline-navigointia