McDonald’s jakaa Happy Mealin mukana VR-laseja

Ruotsin McDonald’s toimii edelläkävijänä maailmanlaajuisen pikaruokajätin hauskassa kokeilussa. Ruotsalaiskoululaisten hiihtolomaa juhlistaakseen McDonald’s jakaa kahtena viikonloppuna Happy Meal -lastenaterioita pahvipakkauksessa, josta voi taitella älypuhelimelle soveltuvat virtuaalitodellisuuslasit.

Yhteensä 3500 kappaletta Happy Goggles -laseja jaetaan kahden maaliskuun viikonlopun aikana 14 McDonald’s-ravintolassa Ruotsissa. Happy Meal -aterian pahvipakkaus taitellaan ensin auki ja sen jälkeen uuteen muotoon VR-laseiksi. Sitten vain linssit paikoilleen ja älypuhelin sisään, ja paketti on valmis virtuaalitodellisuusiloitteluun. Laseja voi käyttää minkä tahansa VR-sovellusten kanssa, mutta McDonald’s on myös kehittänyt suunnitellun tarkoitetun laskettelupelin, jonka tarkoitus on muistuttaa hiihtolomaa viettäviä lapsia turvallisuudesta laskettelurinteissä.

Happy Goggles -laseja jaetaan rajoitettu erä, vain kahtena viikonloppuna ja vain tietyissä Ruotsin McDonald’s-ravintoloissa. Kyseessä on kuitenkin maailmanlaajuisesti ensimmäinen kokeiluerä, eli mikäli lasit saavuttavat riittävästi suosiota, tullaan kampanjaa mahdollisesti laajentamaan myös muihin maihin.