Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Näin Microsoftin älypuhelin taipuu tietokoneeksi

Microsoft esitteli lokakuun alussa Lumia 950 ja Lumia 950 XL -huippupuhelimet. Niiden rinnalla markkinoille saapuu myös Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmä. Eräs puhelinten suurimmista uudistuksista on Continuum-toiminto, jonka avulla puhelimet voivat tarjota tarvittaessa lähes täysimittaisen PC-käyttökokemuksen. Mutta mitä Continuumin käyttöön lopulta vaaditaan?

Continuumin avulla uudet Lumiat – sekä muut Windows 10 -puhelimet – voidaan kytkeä suurempaan näyttöön, näppäimistöön ja hiireen. Suuremmalla näytöllä käyttöliittymä muuttuu vastaamaan perinteistä PC-työpöytää.

Microsoft Display Dock

Kaikki puhelimen sovellukset ovat käytettävissä ja ne sovittautuvat responsiivisten verkkosivujen tapaan eri kokoisille näytöille. Esimerkiksi Office-työkalut toimivat suuremmalla näytöllä täysin PC-ohjelmien tapaan, kiitos Windows 10:n universaalien sovellusten. Continuum-käytössä sovellukset löytyvät perinteisestä Käynnistä-valikosta, joka paljastaa klikattaessa puhelimen aloitusnäkymän. Toiminnon etuja esitellään myös artikkelin loppuu linkatulla videolla.

Lisälaitteita ei kuitenkaan voi kytkeä suoraan puhelimeen. Continuumin hyödyntäminen uusissa Lumioissa vaatii nimittäin erillisen Microsoft Display Dock -palikan, jonka hinnaksi on luvattu noin 99 dollaria. Display Dockissa ovat vaaditut DisplayPort-, HDMI- ja USB-liitännät, joihin näytöt ja muut lisälaitteet, sekä tietysti puhelin, voidaan kytkeä.