Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Suojakotelon happo poltti iPhonen muotoisen arven

Aina välillä kantautuu maailmalta tarinoita palamaan syttyvistä puhelimista tai niiden latureista, mutta ihan aina ei vahinkojen syntymiseen ja loukkaantumisiin tarvita sähköä tai tulipaloa. Tämän sai karusti oppia englantilainen koulutyttö sekä hänen äitinsä, kun tytön puhelimen suojakotelo aiheutti elinikäisen arven tytön jalkaan.

Yhdeksänvuotias Olivia Retter sai joulukuun lopulla iPhone 5c:nsä suojaksi muovisen suojakotelon. New Look -ketjun myymälästä ostettu kotelo maksoi 5,99 puntaa (noin 8,3 euroa) ja kotelon kirkkaiden muovikuorien sisällä oli nesteessä lilluvia glitter-hippusia, jotka liikkuivat koteloa ravistellessa. Kotelo ehti olla Olivian puhelimen suojana muutaman päivän, kun eräänä yönä puhelin sattui jäämään sänkyyn kun tyttö nukahti sen päälle. Kotelon sisällä ollut neste pääsi vuotamaan ulos ja tyttö heräsi yöllä kipuun, mutta vasta aamulla hän ja äitinsä huomasivat jalkaan ilmestyneen häijyn jäljen. Olivian äiti Karly toimitti tytön nopeasti lääkäriin, joka vahvisti, että kyseessä on hapon aiheuttama kemiallinen palovamma, jonka aiheuttama arpi tulee jäämään tytön iholle. Olivian jalkaan jäi näin elininäiken iPhonen muotoinen arpi.

Olivia Retterin arven aiheuttanut kotelo sisälsi glitteriä ja ilmeisen vaarallista happoa.

Olivian äiti Karly kertoo, ettei tyttö ole saanut ottaa puhelinta huoneeseensa nukkumaan mennessä, mutta tuolloin tyttö oli salakuljettanut puhelimen mukanaan ja puhelin oli jäänyt sängylle tytön jalan alle tämän nukahtaessa. Kolmen lapsen äiti Karly on kertomansa mukaan yrittänyt kolmesti ottaa yhteyttä kotelon myyneeseen New Lookiin vastausta saamatta. Hänen mukaansa kotelon pakkauksessa ei ollut minkäänlaisia varoituksia, eikä missään kerrottu, että kotelon sisällä olisi palovammoja aiheuttavaa kemikaalia. Vielä pahemmin olisi voinut käydä, jos kotelo olisi vuotanut tytön puhuessa puhelimeen, jolloin happoa olisi voinut päätyä tytön kasvoille tai silmiin.

New Look -ketjun edustaja kertoi tapauksesta uutisoineelle Daily Mailille, että kyseisiin asiakkaisiin on oltu yhteydessä, ja tällaisiin tapauksiin suhtaudutaan äärimmäisen vakavasti. Edustajan mukaan kotelo on vedetty myynnistä ketjun liikkeissä ja ketju on ottanut yhteyttä kotelot toimittaneeseen tahoon asian selvittämiseksi.