Halpaa Nokia 2 -älypuhelinta ei kannata odottaa Suomeen – ”Ei ole suunnitelmia”

HMD Globalin tänä aamuna Intiassa julkistama uusi edullinen Nokia 2 -älypuhelin ei ole näillä näkymin saapumassa myyntiin Suomessa.

Euroopassa Nokia 2:n keskimääräinen myyntihinta on 99 euroa. Lisäksi se tulee myyntiin myös Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa.

”Meillä ei ole tällä hetkellä suunnitelmia Nokia 2:n myynnin aloittamisesta Suomessa”, kommentoi HMD Globalin Pohjoismaiden liiketoimintajohtaja Ossi Korpela.

HMD Global julkisti hiljattain myös keskihintaisen Nokia 7 -älypuhelimen Kiinassa. Sen myyntiintulosta muilla markkinoilla ei ole toistaiseksi tietoa, ja julkistuksen yhteydessä kerrottiin, ettei vielä sillä hetkellä suunnitelmia myyntiintulosta Suomessa ollut.

Nokia 7:n myyntiintulo aikanaan myös Suomessa vaikuttaa kuitenkin todennäköisemmältä kuin Nokia 2:n, sillä tällä kertaa Nokia 2:n jäämistä pois suomalaismarkkinoilta perustellaan erikseen.

”Suomalaiset kuluttajat ovat hyvin vaativia ja haluavat älypuhelimeltaan paljon myös kun kyseessä on niin sanottu perusälypuhelin. Älypuhelinta käytetään hyvin monipuolisesti erilaisissa arkipäivän tehtävissä. Älypuhelinmarkkina on myös kehittynyt arvokkaampaan suuntaan kuluttajien halutessa enemmän ominaisuuksia. Nokia 3 on erinomainen älypuhelin juuri hyvää perusälypuhelinta ostaville ja olemmekin saaneet paljon hyvää palautetta kuluttajilta juuri Nokia 3:sta”, kommentoi Korpela.

Nokia 2 on teknisesti vaatimaton älypuhelin, jossa on kuitenkin panostettu pitkään akkukestoon. 4 100 milliampeeritunnin akusta luvataan riittävän virtaa kahden päivän käyttöön. Lisäksi puhelimessa on 5,0 tuuman näyttö sekä 8 megapikselin taka- ja 5 megapikselin etukamera. Järjestelmäpiirinä on Qualcommin Snapdragon 212 ja RAM-muistia on vain 1 gigatavu ja sisäistä tallennusmuistia 8 gigatavua.

Suomessa 149 euron hintaan myytävä Nokia 3 sisältää eri valmistajan, MediaTekin, järjestelmäpiirin, joka on hidastanut päivitysten saapumista sille muihin Nokia-älypuhelimiin verrattuna. Nokia 3:ssa on kuitenkin RAM- ja tallennusmuistia tuplasti (2 ja 16 Gt) Nokia 2:een verrattuna, minkä lisäksi siitä löytyy Nokia 2:sta puuttuvat gyroskooppi ja NFC-lähiyhteys.